Christophe Verbeke is voortaan te zien in Blind Gekocht.© Play 4

Gentse interieurexpert deelt zijn kennis in ‘Blind gekocht’: “Negen maanden lang heb ik moeten zwijgen”

GENT -

Twaalf jaar geleden sprong Christophe Verbeke (45) in het diepe: hij opende een eigenzinnige interieurwinkel aan de voet van de Vooruit. Sinds woensdag is hij ook te zien in Blind gekocht. “Een rollercoaster van emoties, dat wordt het sowieso”, zegt hij.

Jill Dhondt

“Eindelijk mag ik mijn geheim met jullie delen”, zegt Christophe Verbeke opgetogen. “Negen maanden lang heb ik moeten zwijgen. Wie mij een beetje kent, weet wat voor een vreselijke opgave dat voor mij was. Maar kijk, vanaf nu mag ik er openlijk voor uitkomen.”

Verbeke is al jarenlang een bekend gezicht in Gent, maar sinds woensdag kent ook televisiekijkend Vlaanderen hem. De Gentenaar werd namelijk aangesteld als de nieuwe interieurexpert van het televisieprogramma Blind Gekocht. Woensdagavond was hij voor het eerst te zien op het grote scherm.

Christophe Verbeke met het team van Blind Gekocht© Play 4

“Zeven dromen waarmaken, dat is de opdracht”, vertelt hij. “Dromen van mensen die hun zuurverdiende spaarcentjes toevertrouwen aan ons team. Onze missie: er een thuis van maken. Frustratie omtoveren in euforie, dat ook. Een rollercoaster van emoties, dat wordt het sowieso. Niet alleen voor de kandidaten, ook voor ons.”

Verbeke studeerde interieurvormgeving aan het KASK in Gent. Erna ontwierp hij decors voor feesten en evenementen. In 2012 opende hij zijn eigen eigenzinnige interieurwinkel Piet Moodshop in een oude kruidenierswinkel in de Sint-Pietersnieuwstraat in Gent. Zes jaar later hij een tweede, grotere winkel op het Hippoliet Lippensplein. In 2020 volgde een derde winkel op de Graanmarkt in Antwerpen.

Piet Moodshop© Play 4

De winkels in de Sint-Pietersnieuwstraat en Antwerpen werden enkele maanden geleden gesloten wegens verbouwplannen van de eigenaars, waardoor Verbeke besloot om volop in te zetten op de winkel op het Hippoliet Lippensplein. “Met nog meer unieke spullen en advies voor totaalinrichting”, zegt hij.

Voortaan brengt hij zijn kennis ook naar het grote scherm. “Mijn grootste allergie? Eentonigheid”, zegt de Gentenaar. “Ik ben gek op gedurfde, speelse interieurs met de nodige kleur en met een hoek af. Het leven is al saai genoeg en we moeten daar pit, humor en vooral ook kleur in durven brengen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER