© Bert De Deken

Sanja sterft mysterieuze dood na gevecht met haar man in woning

In een woning in het centrum van Wechelderzande (Lille) is Sanja K. (43) een mysterieuze dood gestorven. Haar man, de Montenegrijn Jasmin K. (45), zit in de cel voor onopzettelijke doding. Zijn aanhouding is vrijdag met een maand verlengd.

Ivo Meulemans

Wat er zich zondagochtend precies heeft afgespeeld in de woning van de Montenegrijnse familie in de Gebroeders De Winterstraat is nog niet helemaal duidelijk. Feit is dat Jasmin K. rond 2.30u zijn schoonzus opbelde. Er was iets vreselijks gebeurd. De familie verwittigde vervolgens de politie.

In het huis vonden de agenten het levenloze lichaam van de bewoonster. Het gerecht ging meteen uit van een verdacht overlijden. Jasmin K. ontkent niet dat er voordien een handgemeen had plaatsgevonden. “Het is nog wachten op een definitief autopsieverslag. De precieze doodsoorzaak staat nog niet vast”, zegt Inge Delissen, woordvoerster van het parket in Turnhout. “Feit is wel dat de verklaring van de echtgenoot niet strookt met de vaststellingen van de wetsdokter.”

Jasmin K. verscheen vrijdag aangehouden voor de raadkamer. Hij wordt voorlopig verdacht van onopzettelijke doding en het toebrengen van slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid. Van doodslag of moord is op dit moment geen sprake.

Vijf kinderen

“Mijn cliënt ontkent niet dat er een slaande ruzie is geweest. Een bagatel – waar ik niet verder op wens in te gaan – was de oorzaak van het handgemeen”, zegt zijn advocaat Andy Boermans. “Maar met het overlijden van zijn echtgenote heeft hij niets te maken. Daar is hij zeer formeel in. Wij hebben onze thesis, maar die gaan we nu nog niet op tafel gooien. Mijn cliënt was alleszins niet onder invloed van drank of drugs.”

Het gezin, dat Nederlands spreekt, heeft vijf kinderen, vier zonen en een dochter. Minstens drie kinderen zijn meerderjarig. Zij zouden volgens het parket geen getuige geweest zijn van de feiten.

Op de zolder ontdekte de politie ook nog 289 cannabisplanten. Er waren ook nog twee kweekruimten in de woning en in de kelder lagen vuilniszakken met drugsafval.

“Schrikken van lijkwagen”

“Het leek een normaal gezin. Niemand in de buurt heeft ze ooit ruzie zien maken”, zegt Luc Embrechts (65), syndicus van de tegenover gelegen appartementen. “Ze wonen hier een klein jaar. Vorig jaar wilden ze bij mij nog een flat huren, maar die was te klein voor zo veel volwassenen. Het was schrikken toen we de lijkwagen en agenten in witte pakken zagen. Dat verwacht je niet in een klein dorp als het onze.”

Danny (51) en Anna (35) Robben, de uitbaters van café De Zandfluiter, wonen naast het gezin. “De politie is vanmiddag nog aan de deur geweest. Een natuurlijk overlijden lijkt uitgesloten. Toen Danny zondag om 4.30u het café had gesloten en thuiskwam, zag hij een ambulance en politieauto’s voor de deur van de buren staan. We hadden weinig contact met hen. Hij was werkzoekende en zij genoot een ziekte-uitkering. Het is triest, vooral voor de kinderen. In ons café komt iedereen vragen wat er zich in de woning naast ons heeft afgespeeld.”

“Mijn cliënt is gebroken”, zegt meester Boermans, die niet om de vrijlating heeft gevraagd. “Na een relatie van 27 jaar is hij zijn vrouw kwijt.”