© HBVL

Verbeten Tongerse oplichtster (39) pluimde al vier truckers: “Ze liet twee borstvergrotingen doen op hun kosten”

Een blonde vrouwelijke vrachtwagenchauffeur, geboren in Tongeren, zit sinds gisteren opnieuw in de gevangenis voor oplichting. De 39-jarige I.L. werd opgepakt nadat ze vorige week niet betaalde voor haar verblijf in een Hasseltse B&B waar ze met een gehuurde auto toekwam en waarbij de garagist nog altijd op zijn geld wacht. “Die vrouw heeft al vier mannen, allemaal truckers, gepluimd. Ze streek hun pensioensparen op, verkocht hun auto en liet borstvergrotingen doen op hun kosten. Ik kan er een boek over schrijven”, zegt een slachtoffer.

maw/geho

De gedupeerden van de oplichtingspraktijken van I.L. komen liever niet met hun naam in de krant maar op Facebook waarschuwen ze elkaar voor de slinkse manipulatieve aanpak van de vrouwelijke vrachtwagenchauffeur, blond, tattoo en piercings, en net geen 40. Vrijdag postte een B&B in Hasselt volgend bericht: “Beste handelaars, ondernemers. Gelieve attent te zijn voor I.L. Deze vrouw heeft bij ons enkele dagen verbleven en is vertrokken zonder te betalen en is van de aardbol verdwenen. Was met garagevoertuig bij ons. Na contact bleek dat deze ook al klacht tegen deze dame hadden ingediend. Ze staat op Facebook (blond, tattoo en piercing).”

Limburg Schlagert

De reacties op deze waarschuwing liegen er niet om. De vrouw is berucht. Velen herinneren haar als organisatrice van het afgelaste festival Limburg Schlagert op 5 september 2015 in Lommel. Zowat 1.400 fans van dat muziekgenre kochten een ticket van 50 euro, maar het festival kwam er nooit. Artiesten haakten af doordat de financiële verplichtingen niet werden nagekomen. De vrouw zou de som voor andere doeleinden hebben gebruikt. Leveranciers zoals de drukker, websitebouwer en cartoonist stapten naar de rechtbank omdat ze met grote openstaande rekeningen achterbleven.

Een van de benadeelde tickethouders van Limburg Schlagert bleef de handel en wandel van de organisatrice in het oog houden. Beiden zijn grote fan van Frans Bauer. “Ik ken haar nu al 3,5 jaar en in die tijd heeft ze vier mannen kaal geplukt. Ze ging leningen aan met valse handtekeningen van die truckers. Het waren allemaal vrachtwagenchauffeurs. Dat was het gemakkelijkste omdat ze zelf ook met de vrachtwagen rijdt. Ze verleidde die mannen en dan kon ze die hun geld ‘gebruiken’: een trucker uit Overpelt, een man uit Geel, ene uit Opglabbeek en een Lummenaar. Het gaat echt heel ver. De ouders van een benadeelde partner zijn een lening aangegaan om hem erdoor te helpen. Die vrouw draait er alle geld door. Wanneer ze weer een nieuwe vriend heeft, probeer ik die altijd te verwittigen. Maar die mannen geloven mij nooit.”

Nadien komen die berooide slachtoffers wel met hun verhaal naar de Frans Bauer-fan. “Mannen durven er amper over praten omdat ze zich zo in het zak hebben laten zetten. Van een vrachtwagenchauffeur uit Opglabbeek verkocht ze de paardentrailer toen hij in het buitenland leveringen deed. Ze gaf de trailer als gestolen aan. Ze liet zich in Amsterdam volledig tatoeëren maar betaalde nooit, twee borstvergrotingen heeft ze laten uitvoeren met de centen van haar mannen, porseleinen tanden… Een van de mannen moet nog voor 70.000 euro aan leningen terugbetalen die zij had aangegaan met zijn handtekening. Vraag mij niet hoe ze het doet maar ze kan iedereen manipuleren. Nu heeft ze een nieuwe vriend, weer een vrachtwagenchauffeur, een man uit Turnhout.”

Met enkelband op reis

Die vriend is uiteindelijk naar de B&B in Hasselt gereden om het openstaande bedrag van ruim 300 euro te betalen. Hij kreeg schrik omdat het verhaal op Facebook stond. Oplichtster I.L. die vrij was onder voorwaarden werd opnieuw naar de gevangenis gebracht.

De vrouw was nog maar een maand op vrije voeten nadat ze in juni van dit jaar werd opgepakt na een fan-reis met haar idool Frans Bauer. Tijdens die vakantie in Spanje werd de oplichtster ontmaskerd door de andere fans. Die vonden het wel erg vreemd dat I.P. bij tropische temperaturen elke dag laarsjes droeg en aanhield. Tot plots duidelijk werd dat ze dit deed om haar enkelband te verbergen. Met enkelband is het verboden om naar het buitenland te trekken. Bij haar thuiskomst, werd ze opgewacht door een politieploeg die haar weer naar de gevangenis bracht. De vrouw liep al zeven veroordelingen op, waarvan vijf voor oplichting en een voor diefstal. Op 11 december komt er een nieuwe oplichtingszaak voor de correctionele rechtbank in Tongeren.

De benadeelden weten niet meer hoe ze de vrouw moeten stoppen omdat ze bij elke vrijlating herbegint. De jonge moeder Liesbeth V. uit Hechtel zag haar man vertrekken voor oplichtster I.P. “Mijn ex is alles kwijt. Ze slaagde erin om het geld van zijn pensioensparen en zijn levensverzekering op haar rekening over te schrijven. Ze boekte op zijn kosten een vakantie naar Aruba. Ze probeerde zelfs twee vrachtwagens van zijn werkgever te verkopen. Daar is ze niet in geslaagd. Door die fratsen was mijn ex zijn werk bijna kwijtgespeeld. Wel heeft ze zijn auto aan 19 (!) autohandelaars verkocht, op papier. Allen betaalden een voorschot van 8.000 tot 9.000 euro. Tel dat maar eens op. Gevolg was wel dat mijn ex achtervolgd werd door autohandelaren die de auto kwamen opeisen. Toen mijn ex toevallig een bankuittreksel zag en merkte dat hij kaalgeplukt was, heeft ze zijn volledige kelder nog leeggehaald.”