© Shutterstock

Dode bij droneaanval in Irak, Turkije verantwoordelijk geacht

In het noorden van Irak is donderdagavond een man gedood bij een droneaanval die aan Turkije wordt toegeschreven. Dat heeft een burgemeester in Iraaks-Koerdistan vrijdag gemeld. In die autonome regio van Irak strijdt Turkije tegen Turkse Koerden van de PKK.

mts
Bron: BELGA

Het Turkse leger bevestigt af en toe dat het bombardementen uitvoerde op Iraaks grondgebied, waar Ankara regelmatig grond- en luchtoperaties op stellingen van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) uitvoert, niet alleen in Koerdistan maar ook in de meer zuidelijke bergregio Sinjar. De PKK wordt door Ankara en zijn westerse bondgenoten als een terroristische groep beschouwd.

De burgemeester van Sidekan, Ihsan Chalabi, sprak van een Turkse droneaanval op een auto bij een dorpje. Hij zei dat het slachtoffer “een inwoner van de streek” was “die deel uitmaakte van de peshmerga’s”, de plaatselijke Koerdische veiligheidstroepen.

Begin april werd een militaire kopstuk van de PKK in Sinjar door een drone van het Turkse leger gedood. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wordt maandag in Irak verwacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER