Op sociale media lanceerde overkoepelende organisatie Pegode vzw een oproep om spullen in te zamelen.© RR

Vzw (W)onderweg zwaar getroffen na inbraak: “Het busje vervangen is onze prioriteit”

Wilrijk -

Het Wilrijkse (W)onderweg werd getroffen door een inbraak. Materiaal als foto- en videocamera’s, laptops en het vervoersbusje: de dieven namen het allemaal mee. “Als vzw hebben we het financieel al niet breed. Dit komt heel hard aan”, zegt coördinator Hans Pacquée.

Ilke Tobback

“Bij het binnenkomen, zag ik onmiddellijk dat er was ingebroken. De grond was bezaaid met papieren, er heerste totale chaos”, getuigt Hans Pacquée, coördinator van (W)onderweg. De Wilrijkse vereniging is een plek voor volwassenen met een autismespectrumstoornis. Doorheen de week kunnen ze deelnemen aan kunst- en kookateliers, maar door de inbraak werd die werking overhoop gehaald.

Ook financieel is het een zware domper voor de vereniging. De lijst van gestolen spullen is namelijk lang: foto- en videocamera’s, laptops, microfoons, beamers, het personenbusje,... “Uit ieder atelier zijn spullen gestolen, wat dus een grote impact heeft op onze dagelijkse werking. Zelfs in de keuken hebben de dieven messen, mixers, dunschillers en kruiden meegenomen. Wij voelen ons volledig ontriefd”, vervolgt Pacquée.

Veilige plek

Sinds maandag doet (W)onderweg er alles aan om de normale werking weer op de rails te krijgen. Woensdag openden ze opnieuw de deuren en startten ze de activiteiten weer op, met beperkte middelen. “Iedereen reageerde heel verontwaardigd toen ze het nieuws vernamen. We willen te allen tijde een veilige plek creëren, maar deze inbraak heeft wel een impact op het veiligheidsgevoel.”

Pegode vzw, de overkoepelende organisatie van (W)onderweg, lanceerde op sociale media een oproep. Hierin vraagt ze wie er spullen te geef heeft om het gestolen materiaal te vervangen. Al is het personenbusje misschien wel het dringendst en tegelijk het moeilijkste stuk om een oplossing voor te vinden. “Wij gebruiken ons busje dagelijks om een uitstap te maken of materiaal te vervoeren. Ik voel solidariteit vanuit verschillende hoeken en dat is heel fijn, maar het busje vervangen is onze prioriteit”, aldus coördinator Hans Pacquée.

Wie (W)onderweg wil steunen, kan de oproep terugvinden op de Facebookpagina van Pegode vzw of steunen via de online crowdfunding.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners