Een auto onder een dikke laag sneeuw in Ischgl (Oostenrijk)
Volledig scherm
Een auto onder een dikke laag sneeuw in Ischgl (Oostenrijk) © EPA

Sneeuwrecords sneuvelen in Alpen en 20.000 mensen zijn van buitenwereld afgesloten, maar er is beterschap in zicht

In de Alpen kunnen de bewoners een zucht van verlichting slaken. Het is opgehouden met sneeuwen, en een nieuwe lading sneeuw is voorlopig niet in zicht. Voor morgen en donderdag wordt zelfs mooi weer voorspeld in de bergen. Toch blijft het uitkijken voor lawines. "De situatie blijft ernstig", aldus de lawinewaarschuwingsdienst. In Oostenrijk is intussen een elfde lawinedode gevallen. En er zijn enkele sneeuwrecords gesneuveld. In de deelstaat Salzburg zijn tijdelijk nog zo’n 20.000 mensen van de buitenwereld afgesloten. 

6 reacties

  • Freddie Lamers

    5 jaar geleden
    Was wel het laatste gebied waar ik naar toe zou gaan in het voorjaar. Gaat nog veel problemen geven als het gaat dooien.
  • Gunnar Aers

    5 jaar geleden
    Beterschap? Waar gaat al dat smeltwater heen gaan????
  • Emiel Waterslaegers

    5 jaar geleden
    Dat is nogal eens een opwarming van de aarde he... Er ging ook nog aan superkoude pool vortex komen (of is die al ongezien gepasseerd?).
  • Isabel da Silva

    5 jaar geleden
    De boekingen stijgen terug , denkt er niemand bij na dat het aantal lawinedoden evenredig mee gaat stijgen ? Als het smelten begint is het weer prijs . Om dan nog over de te verwachten overstromingen te zwijgen .
  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    T'is te hopen dat de dooi heel langzaam op gang komt want als er een brutale opwarming plaatsvindt zijn de helft van Duitsland en Oostenrijk onder water