Chinese arbeidsters aan het werk in een fabriek van iPhone-toeleverancier Foxconn. Foto uit 2012.
Volledig scherm
Chinese arbeidsters aan het werk in een fabriek van iPhone-toeleverancier Foxconn. Foto uit 2012. © REUTERS

“Apple bekijkt weghalen productie uit China'

Apple heeft zijn belangrijkste toeleveranciers gevraagd te onderzoeken wat de kosten zouden zijn van het verplaatsen van de productie vanuit China naar plekken in Zuidoost-Azië. Het zou gaan om het overhevelen van 15 tot 30 procent van de productiecapaciteit, schrijft het Japanse zakenblad Nikkei Asian Review.

8 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Grappig niet dat Apple laat produceren in China en dan duur verkopen en dan spreken ze over namaak in andere gevallen zeer grappig.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Duizenden mensen in Amerika zouden terug een waardig werk hebben met toekomst, misschien kosten die dingen ietsje meer maar als je toch geld hebt om die brol te kopen zal het ook daarop niet komen, temeer de werkgelegenheid zal een retour geven en meer veiligheid voor de toekomst, vele geleerden weten niet dat China een dictatuur is.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Trunp is een idioot. Het verhaaltje hieronder van intellectuele diefstal is achterhaald. China is momenteel voorsprong aan het nemen op alle gebieden. En dat is net Trump zijn probleem. Nog 10 jaar en China is de wereldleider en Amerika niets meer dan Griekenland nu is.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Zoals voor alle toestellen is het de gebruiker die het toestel moet testen. Hier in Oekraine worden alle aankopen uitgepakt, getest. Wel maar één jaar garantie.
  • bart mens

    5 jaar geleden
    Trump is een volslagen idioot, maar hij heeft gelijk dat hij de wanpraktijken - waaronder de intellectuele diefstal - van China countert. Daar kan de EU nog een voorbeeld aan nemen.