Vakbonden en directie bpost bereiken akkoord, werk wordt geleidelijk hervat

Archiefbeeld© ID/ Christophe De Muynck

De vakbonden en directie van bpost hebben donderdag een akkoord bereikt. Het personeel van het postbedrijf zal het werk geleidelijk hervatten. Al heel de week zijn er vakbondsacties in de postsorteercentra in Wallonië (Luik X en Charleroi X) en dat van Brussel X.

jvh
Bron: BELGA

De Franstalige vakbonden bij bpost voeren actie omdat ze ongerust zijn over de krantenbedeling. De overheid besliste om niet langer met een concessie te werken, waardoor uitgevers zelf contracten moeten afsluiten met postbedrijven. De bonden vrezen een impact op de werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden bij bpost. In Brussel en Wallonië is de verdeling van brieven, pakjes en kranten sinds maandag dan ook zwaar verstoord.

Maar daar zal een einde aan komen. “We hebben een akkoord bereikt over de tewerkstelling bij bpost”, aldus secretaris-generaal Thierry Tasset van de Franstalige socialistische postvakbond CGSP Poste. De onenigheid rond de krantenbedeling blijft evenwel aanhouden. “Het zijn de uitgevers die moeten beslissen.”

Door het akkoord zou het werk geleidelijk hervat moeten worden. Maandag zal naar verwachting alles opnieuw normaal verlopen, aldus de vakbondsman. “Tijdens de vergadering hebben we een voorstel van akkoord bereikt, dat de Franstalige sociale partners aan hun achterban voorleggen in de loop van de namiddag. We zijn ervan overtuigd dat het voorstel inderdaad zal toelaten om het werk te hervatten in de loop van de komende uren”, zegt de bpost-directie in een statement.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen