BELGEN IN HET BUITENLAND. Lamah op kop, Mangala scoort in Duitsland

© REUTERS

Roland Lamah en FC Dallas hebben in de Major League of Soccer na twee nederlagen op rij opnieuw de weg naar de overwinning gevonden. Dallas klopte in eigen huis Minnesota met 2-0 en blijft zo aan kop in de Western Conference van de MLS. Lamah mocht als invaller een kwartier voor tijd invallen. De goals kwamen van Figueroa (44.) en Barrios (57.).

sdv

In de 1/32e finales van de DFB Pokal toonde Orel Mangala zich meteen belangrijk voor zijn nieuwe club Hamburg. HSV, dat voor het eerst in de geschiedenis van de Bundesliga niet aanwezig is op het hoogste toneel, won met 3-5 bij Erndtebruck, een vijfdeklasser, en Mangala scoorde in de slotminuut het laatste bezoekende doelpunt. De Brusselaar stond het hele duel centraal op het middenveld en zag bekende namen als Holtby (7. pen), Arp (10.) en Lasogga (64. en 65.) voor de andere bezoekende doelpunten zorgen. Het seizoen in de Tweede Bundesliga begint voor HSV pas over twee weken.

Ook in Schotland staat dit weekend bekervoetbal op het programma. Titelhouder Celtic bracht zonder Rode Duivel Dedryck Boyata een bezoek aan tweedeklasser Partick Thistle. De Bhoys wonnen makkelijk met 1-3, na goals van Griffiths (18.), Dembele (78.) en Rogic (80.). Voor de tweedeklasser kwam het doelpunt van de Congolese Belg Andrea Mbuyi-Mutombo (73.), die afgelopen zomer het Kroatische RNK Split verliet voor Partick Thistle.

In de Turkse Süper Lig pakten Ruud Boffin en Antalyaspor op de tweede speeldag hun eerste punt. Boffin en co speelden in eigen huis 3-3 gelijk tegen Konyaspor. Bij de thuisploeg waren er ook basisplaatsen weggelegd voor de Braziliaanse Belg Danilo, een zoon van Wamberto, en de Fransman William Vainqueur (ex-Standard). Bij de bezoekers bleef Deni Milosevic op de bank gekluisterd.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen