Direct naar artikelinhoud
De Mol

Deze hints verraden volgens fans nu al wie de mol is

Deze hints verraden volgens fans nu al wie de mol is
Beeld RV

Zondag om 20 uur trapt Gilles De Coster in Mexico het nieuwe seizoen van De Mol op gang. Veel is er nog niet bekend, maar superfans speuren nu al naar hints. En de ene theorie is al logischer dan de andere. Een overzicht.

Pieter

Pieter
Beeld VIER

Het zevende en achtste gebod mogen hem dan verbieden te liegen en bedriegen, priester Pieter staat bij veel fans met stip op 1 bij de verdachten. Theoloog Hans Geybels verduidelijkt aan de VRT: "Natuurlijk mag hij liegen. Anders zou hij ook niet mogen pokeren. Maar over lijken gaan om een prijs te winnen, zou laakbaar zijn."

Daarom is hij volgens fans de mol:

• 'Heb je mij geMISt?', de slogan die de voorbije weken herhaaldelijk op uw televisiescherm verscheen, zou een eerste weggever kunnen zijn. 

• De Mol wordt dit jaar uitgezonden op zondag, toevallig (?) de dag waarop gelovigen naar de kerk gaan. 

• In de trailer die zondag voor het eerst getoond werd, is te zien hoe alle kandidaten begraven worden. Ook een link met het katholicisme?

Twitter bericht wordt geladen...

• Het glas water van Pieter staat tijdens het kennismakingsgesprek net buiten beeld. Steve en Jeffrey hebben geen glas. Is Pieter de mol, en Steve en Jeffrey de finalisten?

Twitter bericht wordt geladen...

Jeffrey

Jeffrey
Beeld VIER

• 'Heb je mij gemist' kan ook naar Jeffrey wijzen. Nog voor de deelnemers bekend waren, verscheen de slogan dagelijks in andere VIER-programma's. Zo droeg Jonas Geirnaert een T-shirt met de slogan in het programma Control Pedro en was de teaser ook te zien toen Jeremy van Temptation Island en Jeroom in beeld waren. Allemaal mannen wiens naam met de letter J begint.

Jeffrey
Beeld VIER

• Daarnaast leek de voorstelling van Jeffrey in de trailer te verschillen van die van de andere deelnemers. 

Twitter bericht wordt geladen...

Joke

Joke
Beeld VIER

• Ook Jokes naam begint met een J. De theorie van hierboven geldt dus ook voor haar. 

• In Jokes woonplaats Tielt is deze week een reclamepaneel met een plattegrond van Mol opgedoken.

• Een oplettende kijker zag in de trailer het woord 'Ulu' verschijnen. Op de Wikipediapagina van Ulu, een eiland in Papoea-Nieuw-Guinea, staat een hele lijst zoogdieren opgesomd. Een verwijzing naar dierenarts Joke?

Een plattegrond van Mol in Tielt.Beeld Sam Vanacker

Twitter bericht wordt geladen...

Channy

Channy
Beeld VIER

• Verschillende fans zien in de groepsfoto van de deelnemers al een aanwijzing om Channy te verdenken. Channy's armband lijkt volgens sommigen wel heel erg op de letter M.

• Een opmerkzame kijker zag ook hoe Channy en Lloyd in de trailer lichtjes afweken van de rest. Hun hoofden waren naar rechts gedraaid, terwijl alle andere kandidaten naar links keken, zoals u hieronder kan zien:

Twitter bericht wordt geladen...

Katrien

Katrien
Beeld VIER

• Een andere oplettende Twitteraar ziet hoe de naam van Katrien anders is uitgelijnd in de trailer, net als die van Channy.

Twitter bericht wordt geladen...

Hier kan u alle kennismakingsgesprekken nog eens bekijken: