© Elke Lamens

Vrachtwagen met tien ton karkassen wijkt uit voor fietser en kantelt om in Kleistraat

Brecht -

Een vrachtwagen gevuld met kadavers en restmateriaal van koeien en varkens raakte maandag in de vooravond van de weg af in de Kleistraat. Op de smalle landweg wilde die een fietser voorbij laten, week daarvoor uit en belandde in de gracht.

“Zeker na een verlengd weekend is er veel materiaal op te halen”, weet gepensioneerd landbouwer Ludo Meyvis. Op zijn grond kantelde de vrachtwagen met tien ton karkassen van varkens en koeien om. Die had in de buurt van de Kleistraat nog kadavers opgehaald voor verwerking en vernietiging.

“De chauffeur week uit voor een fietser die uit de tegenovergestelde richting kwam aangereden. Bij dat manoeuvre reed die in de berm en zakte weg in de gracht. Niemand raakte hierbij gewond, maar door het gewicht kantelde de vrachtwagen”, weet woordvoerder Nick Krols van Politiezone Voorkempen.

De tien ton kadavers werden voor het takelen overgeladen in een andere vrachtwagen.© Elke Lamens

“De inhoud van de vrachtwagen is dan overgeladen in een andere vrachtwagen. Daarna kon het takelen starten.” Het duurde enige tijd voor die uit de gracht kon worden rechtgetrokken en daarna terug op de weg te takelen.

De Kleistraat is een smalle landweg tussen de weilanden. Auto’s moeten er al beurtelings passeren. “Toch wordt deze weg heel druk gebruikt, veelal als sluipweg”, meent Meyvis die er ook woont. (ella)

De Kleistraat is een smalle landweg zonder fietspaden.© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners