© Alvento Italian cycling magazine

Unicum in het vrouwenwielrennen? UAE Team ADQ blaast tegenstand weg in Rome en bezet eerste vier plaatsen

UAE Team ADQ heeft voor een zeer uniek moment gezorgd. In de Gran Premio della Liberazione in Rome vierden ze met vier vrouwen op een rij de zege. Drie? Oké? Maar vier is toch straf.

Hugo Coorevits

Akkoord, het was maar een koersje van 96 kilometer en de eendagswedstrijd met start en aankomst in Rome telde maar één Worldtourteam aan de start. Maar toch, je moet het maar doen.

Met drie kwamen ze juichend over de streep: Chiara Consonni bleek de winnares te zijn, vóór Silvia Persico en Eleonara Camilla Gasparrini. Het zijn beelden die we kennen vanuit de glorierijke Mapei-periode.

Méér nog: een minuut later won Federica Venturelli de sprint voor de vierde plaats. Niet dat de vrouwenploeg van UAE-Team Emirates zulke zegekaapsters zijn, want het was pas de tweede zege van het seizoen. In de klassiekers van het voorjaar was de derde plaats van diezelfde Chiara Consonni zowat het enige lichtpunt. Plaatsen in de top tien, dat wel, maar in de buurt van de zege kwamen ze zelden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer