Staking bij Bpost dreigt: deel van personeel legt vrijdag mogelijk werk neer

© Photo News

Een deel van het personeel van Bpost dreigt vrijdag het werk neer te leggen. De stakingsaanzegging werd ingediend door de Franstalige vleugel van de christelijke vakbond (CSC-Transcom), bevestigt afgevaardigde Stéphane Daussaint een bericht van La Libre Belgique. De andere bonden hebben voorlopig geen concrete stakingsplannen.

gjs

CSC Transcom verwijst voor zijn actie naar het groeiende ongenoegen over onder meer het personeelstekort. Daarnaast zijn er volgens Daussaint ook geruchten over een nieuwe herstructurering. “Sommige managers bevestigen dit officieus”, luidt het.

De andere bonden lijken voorlopig niet van plan om mee te staken. Jean-Pierre Nyns van ACOD reageert woensdag zelfs “verbaasd” op de stakingsaanzegging van zijn CSC-collega’s. “Er ligt momenteel geen enkel concreet dossiers op tafel. Voor wat de structurele problemen betreft, hebben we onlangs nog een aantal afspraken gemaakt die nu worden uitgerold. En tot nader order hebben we nooit gestaakt omwille van geruchten.”

Donderdag vindt een paritair comité plaats. Het wordt afwachten of dit de staking kan afwenden.

Volgens Daussaint is gekozen om vrijdag actie te voeren, omdat die dag de jaarlijkse niet-recurrente bonus aan het personeel wordt uitgekeerd. “Die bonus van iets meer dan 900 euro daalt nu al enkele jaren, terwijl die van het management wel stijgt”, luidt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen