© RR

Extra politietoezicht aan Geelse scholen en station na steekpartij

In Geel blijft de lokale politie ook de volgende dagen nog extra toezicht houden aan het station en aan middelbare scholen, na de massale vecht- en steekpartij van maandag waarbij drie jongeren gewond raakten.

blg

Het stadsbestuur van Geel zegt nog “geschokt” te zijn door het incident, waarbij maar liefst een vijftigtal jongeren betrokken waren. “Het bestuur keurt elke vorm van geweld ten zeerste af”, klinkt het.

Het lokale bestuur zegt ook te beseffen dat het incident onrust en bezorgdheid veroorzaakt bij de inwoners. Het benadrukt daarom dat er maatregelen worden genomen. Er is extra politietoezicht en jeugdwerkers van de stad contacteerden al de middelbare scholen om extra begeleiding te bieden aan jongeren die daar nood aan hebben.

Na het incident werden al twee verdachten, minderjarigen, gevat. Het onderzoek naar bijkomende verdachten loopt intussen verder. De stad stelt dat er sowieso nog extra investeringen in veiligheid waren gepland, zoals meer camera’s.

LEES OOK. Mama Cindy over steekpartij aan Geels station: “Ik zag video waarop ze mijn zoon wegdragen”

LEES OOK. Twee minderjarige daders in gesloten instelling geplaatst na massale vechtpartij aan station van Geel, derde verdachte die trein naar Mol nam nog op de vlucht

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners