Koninklijke paarden slaan op hol in centrum van Londen: vijf gewonden, dieren na twee uur weer gevangen

Londen -

Vijf paarden van een ceremonieel onderdeel van het Britse leger zijn woensdagvoormiddag op hol geslagen in het centrum van Londen. Het duurde twee uur voor de dieren weer gevangen werden, in tussentijd vielen er vijf gewonden.

sgg, jvh

Zeven paarden van de Household Cavalry wandelden woensdagochtend door het centrum van Londen, om wat beweging te krijgen. Omstreeks 8.40 uur (plaatselijke tijd) werden de dieren opgeschrikt door een lading cement die op een bouwwerf op de grond viel. Vijf dieren sloegen in paniek, wierpen hun ruiters af, en gingen ervan door.

Tijdens hun vlucht liepen twee paarden tegen voertuigen aan: één kwam in botsing met een typische Londense taxi, een ander dier met een geparkeerde tourbus. Bij dat laatste incident barstte een ruit, en raakte het paard ook gewond. Op beelden is dan ook te zien hoe het dier bebloed door de stad loopt.

De dieren werden opgeschrikt door een lading cement die op een bouwwerf op de grond viel

Vijf gewonden

Na twee uur waren alle paarden weer gevat, meldde het Britse leger. “Alle paarden zijn nu teruggevonden en teruggebracht naar het kamp”, klonk het. “Een aantal personeelsleden en paarden is gewond geraakt en krijgt de juiste medische zorg.” In totaal raakten vijf mensen gewond: drie ruiters van de paarden in kwestie, en twee andere personen. Ook de twee gewonde paarden worden nu onderzocht door een dierenarts.

© AP

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen