De brand ontstond in een winkel in de Korte Gasthuisstraat.
Foto: Paul Fierens

Uitslaande brand in winkel in centrum van Turnhout is mogelijk aangestoken

In het centrum van Turnhout zijn 17 mensen geëvacueerd na een uitslaande brand in een winkel. Er is veel materiële schade. Het parket heeft een sterk vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is en is met een gerechtelijk onderzoek gestart.

De brand ontstond in een Poolse voedingswinkel in de Korte Gasthuisstraat, in het centrum van Turnhout, en de vlammen sloegen over naar de aanpalende appartementen.

"We hebben 17 mensen naar buiten gehaald. Er is niemand zwaargewond geraakt, maar enkele bewoners hebben wel rook ingeademd. Ze zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht", zegt Marc Van Mechelen van Hulpverleningszone Taxandria. De brandweer kon ook 2 honden op tijd redden.

Kwaad opzet

De materiële schade is groot. De winkel is uitgebrand. 8 appartementen zijn tijdelijk onbewoonbaar. Het parket zegt dat er sterke vermoedens zijn van kwaad opzet. Er is een gerechtelijk onderzoek gestart. 

De stad Turnhout onderzoekt ook de brandveiligheid van het gebouw. De evacuatie verliep moeizaam, onder meer omdat de terrassen aan de achterzijde van het gebouw moeilijk te bereiken waren.

De brand was snel onder controle.
Foto: Paul Fierens

Meest gelezen