Atalanta kan na invalbeurt van De Ketelaere scheve situatie rechtzetten bij degradant Salernitana

© NurPhoto via Getty Images

Atalanta heeft maandag op de 35e speeldag van de Italiaanse Serie A de zege behaald tegen Salernitana, de afgetekende rode lantaarn die al een poos zeker is van de degradatie. Het team uit Bergamo, met Charles De Ketelaere in de tweede helft als invaller, won op verplaatsing in Salerno met 1-2.

Belga
Bron: BELGA

Atalanta kreeg de zege wel niet cadeau. Tchaouna (18.) zorgde voor een 1-0 ruststand in het voordeel van de thuisploeg. De Ketelaere viel bij de rust in, waarna de bezoekers de rollen omdraaiden. Scamacca (57.) en Koopmeiners (63.) scoorden voor de 1-2 eindstand.

In de stand staat Atalanta, dat een wedstrijd minder telt dan zijn concurrenten, op de vijfde plaats met 60 punten uit 34 wedstrijden.

Atalanta is ook nog aan zet in de Europa League, waar De Ketelaere en co. het in de halve finales opnemen tegen Olympique Marseille. De heenwedstrijd eindigde afgelopen donderdag in Frankrijk op 1-1, de return op Italiaanse bodem volgt komende donderdag.