Leopold II-tunnel in Brussel opnieuw open

© BELGA

De Leopold II-tunnel in Brussel is donderdagochtend een tijdlang afgesloten dicht in beide richtingen door een technisch probleem. Dat zorgde voor verkeerschaos bovengronds. Omstreeks half één werd de tunnel opnieuw opengesteld.

Er waren in de nacht onderhoudswerken in de tunnel. Door een probleem met de communicatie met de ventilatoren bleef de tunnel ook in de ochtendspits dicht. Omstreeks 8.20 uur meldde het centrum al vertragingen in de Wettunnel richting centrum en vertraagd verkeer van de Kruidtuintunnel tot en met de Rogiertunnel richting Basiliek.

Door een technisch probleem kon de belangrijke verkeersader na nachtelijke onderhoudswerken niet zoals voorzien opnieuw open gaan, door een probleem met de ventilatie. Dat leidde bovengronds tot verkeerschaos, ook bij het openbaar vervoer.

Kort voor 12 uur kwam de melding dat de tunnel opnieuw werd opengesteld. Die voor de weggebruikers heuglijke melding werd vrijwel meteen gevolgd door het bericht dat de tunnel dicht ging wegens een vermoeden van brand.

'Er was rookontwikkeling, maar de brandweer heeft geen brandhaard kunnen vaststellen. Hopelijk is de openstelling nu voorgoed', aldus Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. 'Tegen de avondspits zou alles normaal moeten verlopen', luidt het nog.