© belga

© EPA-EFE

© belga

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Goffin geeft in halve finale tegen Federer op met schouderblessure

David Goffin heeft zaterdag in de halve finales op het Masters 1.000-toernooi van het Amerikaanse Cincinnati (5.669.360 dollar) na iets meer dan een uur opgegeven met een schouderblessure. De Zwitser Roger Federer heeft zo een ticket beet voor de finale tegen de Serviër Novak Djokovic (ATP 10).

Federer (ATP 2) won zaterdag de eerste set met een tiebreak 7-6 (7/3). In het begin van de tweede set, met 1-1 op het scorebord en 40-30 in het voordeel van Goffin (ATP 11) in het derde spel, wierp de 27-jarige Luikenaar de handdoek in de ring. Zijn schouder speelde hem opnieuw parten. “Het had geen enkele zin om door te gaan”, aldus de teleurgestelde Goffinl. “Ik serveerde mijn eerste opslag nauwelijks tegen 160 km/u en voelde toch meteen pijn in mijn rechterschouder en -arm. Na het verlies van de eerste set moest ik dus nog twee sets serveren om de wedstrijd te kunnen winnen. Dat had geen enkele zin. Het is jammer, want ik voelde me goed.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Federer zei achteraf dat hij tijdens het grootste deel van de halve finale niet besefte dat Goffin een blessure had. "Ik merkte wel dat hij niet voluit serveerde. Maar ik twijfelde of het tactiek was om een hoger eersteopslagpercentage te halen."Goffin moest vrijdag twee wedstrijden afwerken. In de derde ronde schakelde hij de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 6) uit in twee sets (6-2 en 6-4). Later op de dag volgde in de kwartfinales een fel bevochten overwinning met twee tiebreaks (7-6 (7/5) en 7-6 (7/4)) tegen de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 3).

Met dit mooie punt maakte hij toen de match af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Djokovic uit respect voor geblesseerde Goffin

© AFP

Novak Djokovic (ATP-10) was de eerste finalist op het Masters 1.000 toernooi van Cincinnati (5.669.360 dollar). De Serviër haalde het zaterdag in de halve eindstrijd in drie sets van de Kroaat Marin Cilic (ATP-7). Na 2 uur en 32 minuten prijkte de 6-4, 3-6, 6-3 eindscore op het bord.

Zondag speelt Djokovic op het Amerikaanse hardcourt om de titel tegen de Zwitser Roger Federer (ATP-2). Zij treffen elkaar vanaf 1 uur 's nachts Belgische tijd in de tweede halve finale.

Het wordt het eerste treffen tussen de twee grootheden sinds 2016. De speaker wilde na de wedstrijd dan ook van Djokovic weten hoe bijzonder dat voor hem was. Maar de Serviër antwoordde met klasse. "Ik snap dat je daarnaar vraagt, maar uit respect voor Goffin wil ik het daar nu nog nie

De 31-jarige Djokovic staat voor zijn 101e finale op het ATP-circuit. Tot dusver schreef “Nole” 69 titels op zijn naam, waaronder dertien grandslams. Dit seizoen won de Serviër voor de vierde keer Wimbledon, zijn enige toernooizege tot dusver in 2018.

Het toernooi van Cincinnati staat nog niet op de erelijst van de ex-nummer 1. Hij was er wel al vijf keer verliezend finalist.

De 29-jarige Cilic won het Western & Southern Open al een keer, in 2016 (tegen Andy Murray). De boomlange Kroaat blijft voorlopig steken op achttien titels. Hij won met het US Open 2014 één grandslam.

Elise Mertens verliest finale dubbelspel

© AFP

Elise Mertens (WTA 27 in dubbel) en haar Nederlandse partner Demi Schuurs (WTA 13 in dubbel) hebben zaterdag naast de titel gegrepen in het dubbelspel op het WTA-toernooi in het Amerikaanse Cincinnati (hard/2.874.299 dollar).

Het Belgisch-Nederlandse duo, zesde reekshoofd in Cincinnati, ging in de finale in twee sets onderuit tegen de Tsjechische Lucie Hradecka en de Russin Ekaterina Makarova, de zevende reekshoofden: 6-2 en 7-5 na 1 uur en 11 minuten.

Bij Mertens blijft de teller zo op zes dubbeltitels staan, op een totaal van elf finales. Drie van haar titels behaalde ze aan de zijde van Schuurs: in 2017 in Guangzhou en dit jaar in Hobart en Rosmalen.

In het enkelspel ging Mertens er vrijdag in de kwartfinales uit tegen de Tsjechische Petra Kvitova.

Kiki Bertens en Halep in finale vrouwen

© EPA-EFE

De Nederlandse Kiki Bertens (WTA 17) neemt het zondag in de finale van het WTA-toernooi in het Amerikaanse Cincinnati (hard/2.874.299 dollar) op tegen de Roemeense Simona Halep, de nummer een van de wereld in het vrouwentennis.

De als eerste geplaatste Roemeense versloeg in de halve finales Arina Sabalenka (WTA 34) uit Wit-Rusland in twee sets: 6-3 en 6-4. Eerder op zaterdag had Bertens het in de halve eindstrijd gehaald met drie sets van de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 6), die vrijdag nog te sterk bleek voor onze landgenote Elise Mertens (WTA 14) in de kwartfinales.

De 26-jarige Bertens won tot dusver vijf toernooien. Dit jaar mocht ze al vieren op het gravel van Charleston. Voor haar is het de vijfde keer op de WTA Tour dat ze tegenover de Roemeense staat. Van de voorgaande vier ontmoetingen won Halep er drie. De twee tennissters troffen elkaar nog nooit in een finale.

Voor de eveneens 26-jarige Halep wordt het al de zesde finale van het seizoen, de tweede op rij. Vorige week pakte ze immers de toernooizege in het Canadese Toronto. De winnares van Roland Garros speelde eerder al twee keer (2015 en 2017) de finale van het Western & Southern Open, maar kon er nog nooit winnen.

Uitslagen zaterdag

Vrouwen enkel - Halve finales:

Simona Halep (Roe/N.1) - Aryna Sabalenka (WRu) 6-3, 6-4

Kiki Bertens (Ned) - Petra Kvitová (Tsj/N.8) 3-6, 6-4, 6-2

Vrouwen dubbel - Finale:

**Lucie Hradecka/Ekaterina Makarova (Tsj/Rus/N.7) - Elise Mertens/Demi Schuurs (BEL/Ned/N.6) 6-2, 7-5

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis