Brand bij slagerij Gybels is geblust, rijbaan weer opengesteld: “Dak is verwijderd en achtergevel gecontroleerd ingestort”

Bonheiden -

Na de zware brand bij slagerij en traiteurszaak Gybels in Dorp in Bonheiden zondagavond, is de rijbaan sinds maandagochtend opnieuw opengesteld voor het verkeer. De brandweer is wel nog ter plaatse om na te blussen. Het getroffen pand is volledig vernield.

Theo Derkinderen

LEES OOK. Bekende slagerij in centrum Bonheiden compleet vernield door brand: “De familie is in shock”

De hevige brand brak omstreeks 20 uur zondagavond uit en breidde razendsnel uit. Het vuur legde het atelier en de winkel in de as. Tijdens de bluswerken werden enkele woningen in de buurt ontruimd. “De bewoners werden opgevangen in basisschool Klimop maar mochten even later weer huiswaarts keren nadat de brandweer hun woningen veilig had verklaard na CO-metingen”, licht burgemeester Lode Van Looy (BR30) toe. “Zes buurtbewoners werden bevangen door de rook en werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Niet veel later mochten ze het ziekenhuis weer verlaten.”

Na een viertal uur blussen had de brandweer het vuur onder controle, maar nadien moest er wel nog urenlang worden nageblust. “In de loop van de nacht heeft een kraan het dak van het bedrijf verwijderd om het nasmeulen sneller te kunnen bestrijden en verder instortingsgevaar te vermijden. De achtergevel is gecontroleerd ingestort, maar dat veroorzaakte wel enige schade aan een aanpalend pand. Asbest was er niet aanwezig in het pand”, aldus nog de burgemeester.

De brand ging met een enorme rookontwikkeling gepaard.© Bert Provoost

Een elektriciteitskast in de Nieuwstraat zal een van de komende dagen worden vervangen door Fluvius.

Roetlaagje

Buurtbewoners die vaststellen dat er een roetlaagje op hun auto of terras ligt, of zelfs merken dat er roet op de groenten uit de tuin ligt moeten niet panikeren. “Een roetlaagje is met een eenvoudig sopje te verwijderen. Als de groenten uit de tuin goed worden gespoeld, kunnen ze ook perfect worden geconsumeerd.”

De komende dagen zal er mogelijk nog een brandgeur waarneembaar zijn in de buurt. De burgemeester geeft de raad mee om de woningen in de omgeving alvast grondig te verluchten.

De oorzaak van de enorme brand is voorlopig nog onbekend. Vandaag komen het gerechtelijk labo en mogelijk ook een branddeskundige ter plaatse voor een onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen