Echtgenoot vermoordt mama van drie met vouwmes: “Hij kon niet verkroppen dat ze een ander had”

Nadat ze had opgebiecht dat er een ­andere man was in haar leven, heeft ­Demetrie H. (35) zijn vrouw Nancy M. (33) – moeder van hun drie kinderen – doodgestoken met een vouwmes. De feiten speelden zich dinsdagnacht af in de echtelijke woning in het Oost-Vlaamse Oordegem (Lede). De man is aangehouden voor moord. De kinderen, die sliepen op het ­moment van de feiten, zijn ondergebracht bij familie.

cds, rdl, hvh, cma, bfs

Even na drie uur ’s nachts belde hij zelf naar de politie: Demetrie H. meldde dat hij net zijn vrouw had ­­om­gebracht met één messteek in de hals. Dat was niet de ­bedoeling, zou hij gezegd hebben aan de politie. Het mes diende enkel om haar te ­bedreigen, klonk het tijdens zijn bekentenis.

Altijd ruzie

© credit

Ondanks de mooie foto’s op Facebook waren er al langer problemen bij het koppel in Oordegem. De politie was al meermaals moeten tussen­komen na echtelijke ruzies. Dinsdagavond was Nancy M. op stap geweest. Toen ze thuiskwam, had ze tegen ­Demetrie H. gezegd dat ze “verliefd was op iemand ­anders” en hem zou verlaten. Er was ruzie, maar toch gingen ze samen slapen.

Maar Demetrie H. kon de slaap niet vatten, bleef woelen en greep om drie uur ’s nachts naar het mes in zijn broekzak. Hij maakte Nancy M. wakker en bedreigde haar. Ze maakten opnieuw ruzie en toen sloeg hij toe. “Hij kon niet verkroppen dat ze bij hem weg wou”, zegt een welingelichte bron. Het vouwmes in zijn zak had hij eerder die dag gebruikt om een kast in huis te repareren.

Het koppel woonde nog maar goed een jaar in Oordegem. Hij is afkomstig van Gent, zij van Zele. Nancy werkte in een woonzorgcentrum in Gentbrugge. Maar ze was opnieuw gaan studeren om het diploma van verpleegster te behalen.

De drie kinderen – 11, 10 en 1 jaar oud – sliepen op het moment van de feiten en hebben het drama wellicht niet gezien. Zij zijn ondergebracht bij de ouders van Nancy. Haar papa was te aangeslagen om te reageren. “We weten zelf niet goed wat er gebeurd kan zijn. We begrijpen dit niet.”

Demetrie H. is aangehouden op verdenking van moord, zo bevestigt het parket. Advocate Sophy De Coster, die ­Demetrie H. bijstaat, wou gisteren geen commentaar kwijt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer