Direct naar artikelinhoud
Facebook

Elon Musk verwijdert Facebookpagina's Tesla en Space X nadat hij wordt uitgedaagd door fan

Teslatopman Elon Musk.Beeld AP

Elon Musk, de topman van onder meer Tesla en Space X, heeft de Facebook-pagina's van zichzelf en zijn bedrijven verwijderd. Met Musk trekt opnieuw een belangrijk figuur weg van het platform. Facebook ligt al een tijdje onder vuur door het datamisbruik van Cambridge Analytica.

Elon Musk verwijdert de pagina's van zijn autobedrijf Tesla en die van ruimtevaartonderneming SpaceX van Facebook. Dat liet hij weten op Twitter. Ook zijn eigen pagina wordt verwijderd.

Musk reageert daarmee op het schandaal rond gebruikersinformatie waarin Facebook is verwikkeld. Op Twitter wordt via de hashtag #deleteFacebook opgeroepen tot het beëindigen van Facebook-accounts. Musk gaf verder aan dat Instagram, eigendom van Facebook, wat hem betreft "een grensgeval" is. De SpaceX-pagina op Instagram blijft vooralsnog bestaan.

Twitter bericht wordt geladen...

"Verwijder de SpaceX-pagina op Facebook als je een vent bent", reageerde een fan. "Ik wist niet dat er een was. Zal het doen", antwoordde Musk, die in volgende tweets liet weten dat de SpaceX-pagina "snel verwijderd zal worden" en dat hij die "letterlijk nooit gezien heeft". Amper 30 minuten na zijn tweet verdwenen de SpaceX- en Tesla-pagina's van Facebook.

Musks negatieve houding ten opzichte van Facebook hangt mogelijk ook samen met een dispuut tussen hem en Mark Zuckerberg in 2016, toen de Facebook-CEO SpaceX de schuld gaf voor een mislukte lancering waarbij een Facebooksatelliet sneuvelde. In omfloerste termen liet Zuckerberg toen verstaan dat hij niet stond te springen om nog eens met SpaceX samen te werken.

Elon Musk verwijdert Facebookpagina's  Tesla en Space X nadat hij wordt uitgedaagd door fan
Beeld Twitter

In een tweet kwam Musk daar vandaag op terug, nadat een journalist erop gewezen had. "Ja, mijn schuld, ik was een idioot. We hebben hen wel een gratis lancering gegeven om het goed te maken en ik denk dat ze wel wat verzekering hadden", schreef hij.

Tesla en Space X zijn de eerste grote bedrijven die van de sociale netwerkgigant verdwijnen. Tesla had net voor de verwijdering 2,65 miljoen likes, net iets meer dan de 2,6 miljoen likes van Space X. De beurswaarde van Facebook is door het datalek-schandaal in de afgelopen weken drastisch gedaald.

Lees ook: Dit is het masterplan van Cambridge Analytica om Donald Trump president te maken