Belgisch kasteel ter waarde van meer dan 1,5 miljoen euro kan je met een lotje van 10 euro winnen.

Belgisch kasteel ter waarde van meer dan 1,5 miljoen euro kan je met een lotje van 10 euro winnen

Een Waalse vastgoedmakelaar verkoopt zijn eigen kasteel en doet dat op een bijzondere manier. Hij organiseert namelijk een loterij en een ticketje kost slechts 10 euro.

SGG

Altijd al willen wonen in een kasteel op de oever van de Maas? Een klein beetje vastgoedkennis en een portie geluk zouden daarbij kunnen helpen. Vastgoedmakelaar Valere Duchenne lanceert namelijk een erg bijzondere wedstrijd. Hij en zijn vrouw zijn eigenaar van het kasteel Le Richmond in het Waalse Godinne. Het kasteel werd gebouwd in 1710, heeft 900 vierkante meter bewoonbaar oppervlak en 67 are grond. En Duchenne en zijn vrouw doen het uitzonderlijke pand van de hand. En dat doen ze op een opvallende manier. Het kasteel staat namelijk niet echt te koop. Wel kan je het winnen.

“Ik ben al 35 jaar makelaar en al 27 jaar eigenaar van het gebouw. Ik heb het in 12 jaar volledig gerestaureerd. Het was ongeveer vijftien jaar lang ons familiehuis. Ik had al heel lang het idee om dit te doen. Het heeft me bijna een jaar gekost om het project in elkaar te zetten”, vertelt hij. Het luxepand zal deel uitmaken van een loterij.

Wie geïnteresseerd is moet een ticket kopen voor 10 euro. Daarna moet je twee vragen beantwoorden. “Het doel is om een schatting te geven van de waarde van de kavel, inclusief het hoofdgebouw en het gastenverblijf. Degene die het dichtst in de buurt komt, tot op honderd nauwkeurig, wint de wedstrijd. “ (Lees verder onder de foto)

© Le Richmond

Duchenne zelf kent de exacte waarde van het perceel niet. “Een expert zal een schatting geven van de waarde van het onroerend goed die hij zal verzegelen bij een deurwaarder. Een ander zal hetzelfde doen voor het gastenverblijf en dat zal hij overhandigen aan de notaris. We zullen de waarde ontdekken aan het einde van de competitie die drie maanden zal duren. “

“Het is waar dat het niet altijd makkelijk is om dit soort panden te verkopen. We moeten internationaal werken, met Fransen, Engelsen en soms Nederlanders. De markt is heel specifiek, het kan jaren duren om een koper te vinden”, zegt Duchenne. Hij hoopt daarom op deze manier genoeg interesse op te wekken en genoeg tickets te verkopen die uiteindelijk ervoor zouden moeten zorgen dat het hele project niet verlieslatend is. Moesten er te weinig tickets verkocht worden, dan kan Duchenne zich nog altijd terugtrekken uit de verkoop.

Meer info over de wedstrijd kan u hier vinden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer