© Fotomontage: GVA

AA Gent en Hein Vanhaezebrouck gaan na dit seizoen officieel uit elkaar: “Ik vertrek absoluut niet in onmin met de club of Sam Baro”

De aankondiging liet even op zich wachten, maar nu heeft KAA Gent het officieel bekendgemaakt: de wegen van de Buffalo’s en hoofdcoach Hein Vanhaezebrouck scheiden na dit seizoen. Zo ligt de weg open voor Wouter Vrancken, die vorige week in onderling overleg vertrok bij RC Genk.

Quinten Torfs, Stefan Smet en Koen Van Uytvange

Mochten er ergens nog supporters van AA Gent bestaan die nog hoop koesteren dat het aflopende contract van Hein Vanhaezebrouck (60) in de KAA Gent Arena wordt verlengd: helaas. In juni nemen beide partijen afscheid van elkaar. Dat stond intussen (al even) vast. Aangezien AA Gent nog in volle strijd was verwikkeld voor de eerste plaats in de Europa Play-offs - maar die inmiddels heeft veilig gesteld - had niemand er belang bij dat nu al te communiceren. Maar nu heeft de club het afscheid van hun hoofdcoach officieel bevestigd.

LEES OOK. Vorig jaar Deila, nu Vrancken: waarom wachten clubs niet tot ná het seizoen om een nieuwe coach te halen?

Begin mei 2014 werd Vanhaezebrouck aangesteld als hoofdcoach van AA Gent. Een jaar later won hij de Belgische landstitel met de Buffalo’s, de eerste uit de geschiedenis van de club. Na een passage bij Anderlecht keerde Vanhaezebrouck, die in september van 2017 in onderling overleg vertrok bij Gent, in december ‘20 terug naar de toenmalige Ghelamco Arena - nu KAA Gent Arena.

Afscheidsbrief

Op de website van AA Gent richtte Vanhaezebrouck zich in een afscheidsbrief tot de fans van de Buffalo’s en iedereen die hem en de club een warm hart toedraagt. “Mijn grootste doel als coach is niet successen behalen of aantrekkelijk aanvallend voetbal brengen. Mijn grootste doel is altijd geweest om ervoor te zorgen dat jullie, de supporters, gelukkig zijn.”

“KAA Gent heeft ondertussen alle prijzen in België minstens één keer gewonnen en maakte ook naam in Europa, tot zelfs in het mythische Wembley. In het voetbal is dus alles mogelijk en ik hoop dat iedereen in Gent daar nu van overtuigd is”, blikte de afscheidnemende coach ook terug op de successen die hij met de club heeft behaald.

Maar aan alle goede dingen komt een einde. “Na het seizoen komt er nu een einde aan mijn verhaal bij dit Gantoise. Een einde aan mijn grootste doel om de Buffalo’s, die ondertussen een deel van mijn leven zijn geworden, gelukkig te zien. Ik vertrek absoluut niet in onmin met de club of Sam Baro, zoals soms ten onrechte wordt gezegd of geschreven. Ik wens KAA Gent, Sam en zijn nieuwe bewindsploeg, de nieuwe coach en iedereen die er bij betrokken zal zijn dan ook heel veel succes in de komende jaren.”

“Dankjewel allemaal!”

Weg ligt open voor Vrancken

Wouter Vrancken en RC Genk gingen vorige week in onderling overleg uit elkaar. Volgens Dimitri De Condé, Head of football bij de Limburgers, omdat de hoofdcoach aandrong op een vertrek naar, jawel, AA Gent. Nu het afscheid van Vanhaezebrouck officieel is, lijkt niets een hereniging tussen de Buffalo’s en Vrancken in de weg te staan. De 45-jarige oefenmeester speelde tussen 2004 en 2006 61 wedstrijden in het shirt van Gent.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL