Danny Van de Velde (schepen voor openbaar groen), Luc Kennis (schpen voor wijkwerking), drie enthousiaste kinderen, Katrien Schryvers (schepen voor sociale cohesie, communicatie en participatie), Rita Glassée (bezielster van het project) en Lut Van Rossum (bezielster van het project)© Esther Verheyen

Buurtversterkend Smissepleintje officieel geopend

Zoersel -

Het Smissepleintje achter wzc De Buurt in Zoersel werd vrijdag officieel geopend.

Vorig jaar startten Lut Van Rossum, Rita Glassée en Wouter Meeusen samen met enkele buurtbewoners een werkgroep om meer leven in Zoerseldorp te blazen. Ze dienden hun buurtversterkend project ‘Smissepleintje’ in en gemeente & ocmw Zoersel kende hen een wijkbudget toe.

“Sterke buurten en wijken vormen de basis van gelukkige inwoners”, zegt Luc Kennis (CD&V), schepen voor wijkwerking. “Daarom kennen we sinds 2021 wijkbudgetten toe aan projectaanvragen van bewonersgroepen en wijkverenigingen die de sociale samenhang in hun wijk willen verbeteren.”

“Een sterk sociaal weefsel is trouwens ook het fundament van ‘Zorgzame Buurten’, een project waar we intussen al een tijdje aan timmeren in deelgemeente Zoersel, dat we nu ook uitrollen naar de rest van de gemeente”, zegt Katrien Schryvers (CD&V), schepen voor sociale zaken en participatie. “Het ontmoetingsgericht inrichten van de openbare ruimte maakt daar deel van uit. Zo gaan we ook de strijd aan tegen vereenzaming.”

Dankzij de (financiële) ondersteuning van de dienst jeugd en sport, de seniorenraad, het Agentschap voor Natuur en Bos en Regionaal Landschap De Voorkempen, kon het project gerealiseerd worden. Landschapsarchitecten Johan Willekens en Joris Vleugels zorgden voor een professioneel plan en de gemeentelijke arbeiders zorgden voor de realisatie. De buurtbewoners hielpen bij de vele aanplantingen.

Vrijdag voor de opening werd de hele buurt uitgenodigd voor een hapje en een drankje, terwijl DJ Teun voor de vrolijke deuntjes zorgde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners