© Jan Brys

Modernisering begraafplaatsen voorlopig in de koelkast

Het vorige bestuur was van plan om de onthaalgebouwen op de begraafplaatsen af te breken en te vervangen door nieuwe. Maar de offerte die Compagnie O maakte, blijkt te duur. Er wordt onderhandeld.

jbr

Sommige gebouwen op de gemeentelijke begraafplaatsen bevinden zich in slechte staat. De toiletten kunnen alleen maar worden gebruikt als de verantwoordelijke er is. “Stel dat er vijftig mensen naar een begrafenis komen, dan is één toilet niet genoeg. Het toilet op de begraafplaats in het centrum is op slot. Wie dringend moet, moet eerst de verantwoordelijke zoeken. Daarom heeft de vorige coalitie het plan opgevat om de gebouwen op de vier begraafplaatsen te vervangen door modernere gebouwtjes. Er zou ook een luifel komen en nieuw meubilair. Daar was een budget van 550.000 euro voor voorzien. Maar de huidige coalitie heeft de plannen in de koelkast gelegd”, zegt gemeenteraadslid Jef Konings (CD&V).

“Klopt”, zegt schepen van Patrimonium Goele Fonteyn (N-VA). “We hebben aan Compagnie O gevraagd om hun offerte te herzien. Als zij met betere voorwaarden komen, kunnen we misschien akkoord gaan. De huidige offerte is te duur. We verwachten een nieuwe offerte. Maar we willen dit dossier in ieder geval wel afwerken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER