Code geel aan noordwestelijke kust om zware windstoten

Nieuws
Het KNMI heeft code geel uitgeroepen in het noordwestelijk kustgebied in verband met zware windstoten. Dat geldt vanaf het einde van de middag. Later op de avond neemt de wind weer af.
anp
zondag 28 april 2024 om 12:31
Afbeelding
beeld anp

Aan de Noord-Hollandse kust en in het westelijke Waddengebied kunnen windstoten voorkomen van tussen de 75 en 85 kilometer per uur, verwacht het KNMI. Dat kan hinder veroorzaken bij buitenactiviteiten (zoals evenementen in tenten). Ook kan dat lastig zijn voor het verkeer.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Geen publiek bij volgende thuiswedstrijd Utrecht in Eredivisie

Bij de volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht in de Eredivisie mogen geen toeschouwers op de tribunes zitten. Burgemeester Sharon Dijksma heeft daartoe besloten na de supportersrellen van zondag.

Afbeelding

Premier Netanyahu noemt bloedbad Rafah tragische vergissing

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de Israëlische aanval van zondag op een tentenkamp met ontheemde Palestijnen bij Rafah 'een tragische vergissing' genoemd.

Afbeelding

Politie gaat tientallen mensen arresteren bij protest Amsterdam

In het centrum van Amsterdam gaat de politie tientallen mensen aanhouden die een pro-Israëlactie van de SGP wilden verstoren. De mensen uit de groep hebben zich schuldig gemaakt aan onder meer het gooien van vuurwerk, bedreiging en verstoring van de openbare orde, zo meldt een..

Afbeelding

Politie stopt tegendemonstranten bij pro-Israëlactie SGP op Dam

De politie houdt in het centrum van Amsterdam een groep van zo'n honderd mensen tegen die een pro-Israëlactie van de SGP wil verstoren. Volgens een politiewoordvoerder is de ME ook ingezet om de groep tegen te houden, zodat de actie van de SGP door kan gaan.

Afbeelding

Oorzaak instorten parkeergarage snel duidelijk, denkt architect

Het architectenbureau dat de parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein ontwierp, denkt dat nog deze week duidelijk wordt wat de oorzaak is van het instorten van de rijhellingen.

Afbeelding

EU-sancties voor mannen achter 'Russisch propagandakanaal'

De Europese Unie legt de mannen achter nieuwsplatform Voice of Europe, waar radicaal-rechtse Europese politici Russische propaganda zouden hebben verkondigd, sancties op. Het platform werd vooral ingezet om de oorlog in Oekraïne te rechtvaardigen, stellen de EU-landen.