Glenn Gevers (archief).© Sven Dillen

Handbal Belgium play-offs Eupen 28 - Hubo Handbal 27

Hubo Handbal met het mes op de keel: “Laatste speeldag zal over ons lot beslissen”

Hubo Handbal had gehoopt in Eupen punten te sprokkelen met het oog op het behoud in de BENE-League. Maar het was opnieuw net niet voor de fusieploeg die rodelantaarndrager blijft.

“We laten het in de eerste tien minuten liggen”, blikt Glenn Gevers terug. “We missen een paar open doelkansen en waren ook achterin niet echt bij de les. Eupen slaat meteen een kloof van zes doelpunten en we hollen daardoor de hele wedstrijd achter de feiten aan. In de tweede helft zorgen we al snel voor de aansluiting, maar het gat helemaal dicht fietsen lukte ons niet. We staan nu twee speeldagen voor het einde wel echt met het mes op de keel. En het ziet ernaar uit dat de thuiswedstrijd tegen Izegem op de laatste speeldag over ons lot gaat beslissen.”

Gemiste strafworp

Hubo Handbal, dat aan de rust tegen een 15-12-achterstand aankeek, kwam in de tweede helft een aantal keren terug tot op één doelpunt. Op 25 seconden van het einde hadden de Limburgers de kans om vanop de stip de balans in evenwicht te brengen, maar de doelman van Eupen stopte het shot van Bertels. (ik)

HUBO HANDBAL: Di Giacomo 7, Carvalhais 6, Konitz 2, Rodado 1, Bertels 1, Schellingen, Vanhove, Marchal 3, F. Glesner 5, Gevers 2, Poot, C. Glesner, Luypaert, Baart, Boiten, Siraut.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer