© BELGA

Club Brugge 4 KRC Genk 0 Champions’ PLAY-OFFS 

Racing met de billen bloot in Jan Breydel, alleen Club blijft in spoor van Anderlecht

De laatste match in de heenronde van de play-offs werd een afknapper voor KRC Genk, dat kansloos onderuit ging op bezoek bij Club Brugge (4-0). De kloof met Anderlecht bedraagt weer zeven punten, voorlopig blijft alleen Club in het spoor van de leider.

Marnik Geukens

Terwijl Wouter Vrancken zoals verwacht niet raakte aan zijn winnende elf, verving Nicky Hayen de geschorste Vetlesen door Odoi. Bovendien roteerde hij op drie posities: voor Spileers, Meijer en Nusa kwamen Ordonez, De Cuyper en Jutgla.

Laatstgenoemde eiste al na amper vijf minuten de hoofdrol op, de Spanjaard mocht heel makkelijk de score openen. Meer dan een geweldige 60 metertrap van Jackers was er niet nodig om de volledige defensie van zijn ex-ploeg te verschalken. Omdat Fadera en McKenzie doordekten kon Skoras Galarza op snelheid pakken en de bal terugleggen. Jutgla, weggelopen uit de rug van Sadick, zag zijn eerste poging nog door Cuesta op de lijn gekeerd worden, maar kon de rebound makkelijk binnentrappen: 1-0.

Jutgla opende al na vijf minuten de score.© Isosport

Koude douche

Een koude douche voor de nochtans gretig gestarte bezoekers, die vlot aan de Brugse rechthoek geraakten, maar daar te weinig inspiratie toonden. Jackers werd alleen ei zo na verrast door een lage voorzet van Fadera, die hij in twee tijden voor de neus van Arokodare kon wegtikken.

Club Brugge toonde in het openingskwartier iets meer overtuiging in zijn aanvalspogingen, de Genkse defensie werd vooral op de proef gesteld door infiltraties uit de tweede lijn. De vicekampioen kreeg nochtans steeds meer grip op de wedstrijd en forceerde via Galarza, die werd afgeblokt, een goeie schietkans. Tegelijkertijd bleef Genk kwetsbaar in de omschakeling. McKenzie moest één op één Thiago van een open kans houden en Odoi liet dé mogelijkheid op de 2-0 liggen. Moederziel alleen had hij aan de tweede paal de hoek voor het uitkiezen, toch kopte hij de perfecte voorzet van Jutgla ver over.

Skoras verdubbelde vlak na rust de voorsprong.© Isosport

Déjà-vu vlak na rust

Een dubbele achterstand zou aan de rust een te zwaar verdict zijn geweest voor de bezoekers, die vrank en vrij hun kans gingen in Jan Breydel. Maar die tweede treffer slikten ze alsnog vlak na rust. De tweede helft startte immers precies hetzelfde als de eerste. Genk zette druk vooruit, maar liep al snel tegen de lamp. Een talmende Jutgla draaide de eerste Brugse kans nog de nek om, maar opnieuw was het na amper vijf minuten bingo. Vanaken verlengde een leep stiftballetje van De Cuyper met het hoofd tot bij Skoras, die al even knap afwerkte met links: 2-0.

Met een volley die feilloos in de hoek belandde zette Thiago de 3-0 op het bord.© BELGA

Licht gaat uit

Nog voor het uur ging het licht helemaal uit bij Genk, dat vooral op defensief vlak onherkenbaar was. Had Racing met zijn driemansdefensie amper twee goals geïncasseerd in de eerste vier play-offwedstrijden, dan zwaaide in Jan Breydel de deur wagenwijd open. Ook de 3-0 viel veel te makkelijk. El Ouahdi verwerkte een voorzet van Skoras binnen het bereik van Thiago, die zijn volley feilloos in de verste hoek zag belanden.

Een drievoudige wissel van Wouter Vrancken zette geen zoden aan de dijk, zijn zwalpend elftal was klaar voor de sloop. Niets lukte de revelatie van de play-offs nog, terwijl elke tweede bal in een Brugse voet viel. Ook De Cuyper wist daar wel raad mee, zijn schuiver verdween netjes naast de paal in de linkerhoek: 4-0.

© BELGA

Zondag revanche

Het laatste kwart van de wedstrijd stond in het teken van de schade beperken en - via vijf wissels - krachten sparen. Zondag volgt immers al de mogelijkheid op revanche in de Cegeka Arena. Daarin krijgt Genk zijn (laatste?) kans om de kloof (van vijf punten) met Club Brugge weer behapbaar te maken. Winnen is een must, anders zal de derde plaats het meest realistische doel worden.

De achterstand op Anderlecht (zeven punten) lijkt met nog amper vijf wedstrijden voor de boeg te groot om nog een kans te maken op een vijfde landstitel. De strijd om het enige rechtstreekse ticket voor de Champions League zou, zonder een wonderbaarlijke heropstanding van Union, zo maar eens een duel tussen Anderlecht en Club Brugge kunnen worden.

© BELGA

CLUB BRUGGE:Jackers - Sabbe, Ordonez, Mechele, De Cuyper - Odoi, Onyedika - Skoras, Vanaken, Jutgla - Thiago.

KRC GENK: Vandevoordt - Sadick, Cuesta, McKenzie - El Ouahdi, Galarza, Hrosovsky, Fadera - El Khannouss, Ait El Hadj - Arokodare.

VERVANGINGEN: 61’ El Ouahdi, Fadera en Ait El Hadj door Nkuba, Sobol en Zeqiri, 65’ Skoras door Nusa, 70’ Jutgla en Sabbe door Zinckernagel en Meijer, 70’ El Khannouss en Arokodare door Bangoura en Bonsu Baah, 85’ Ordonez en Thiago door Spileers en Homma.

DOELPUNTEN: 6’ Jutgla 1-0, 51’ Skoras 2-0, 57’ Thiago 3-0, 67’ De Cuyper 4-0.

GELE KAARTEN: 43’ Arokodare (fout op doelman).

TOESCHOUWERS: 22.100.

SCHEIDSRECHTER: Lothar D’Hondt.

]]>
Aangeboden door onze partners