© Ingram Publishing

Twee mannen aangehouden nadat ze cocaïne en heroïne uit autovenster gooien in Genk

De onderzoeksrechter in Tongeren heeft woensdagavond twee mannen aangehouden en opgesloten die bij een controleactie in Genk met cocaïne, heroïne en geld betrapt werden. De politiezone CARMA hield in de nacht van dinsdag op woensdag gerechtelijke controleacties op de Europalaan en Westerring in Genk, op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren en op de Trichterweg in Zutendaal.

Op de vier locaties werden alle auto’s aan een controle onderworpen. De politie zette een zestigtal wagens voor een grondiger nazicht aan de kant. In de Europalaan leidde dat tot de arrestatie van twee mannen. Een getuige had aan de politie gemeld dat de verdachten kort voor de controle een pakket uit het autovenster hadden gegooid. In de berm vond de politie inderdaad een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne en heroïne. Het duo werd bij de onderzoeksrechter voorgeleid, die hen naar de gevangenis liet overbrengen.

Achtervolging

Op de Trichterweg in Zutendaal moesten politiemensen opzij springen om de wagen van een vluchtende bestuurder te ontwijken. De politie zette de achtervolging in tot in de Eikenstraat. Daar crashte de wagen in de voortuin van een woning. De inzittende kon alsnog wegvluchten. De politie heeft hem niet meer kunnen aantreffen. In de buurt van het gecrashte voertuig lagen cash geld en een hoeveelheid cocaïne. De gsm en laptop, die in de auto lagen, werden met het oog op verder onderzoek in beslag genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer