Buurtwinkel CoopSaam bestaat al vier jaar.© IF

Feestmarkt voor vierde verjaardag van CoopSaam

Essen -

Om hun vierde verjaardag te vieren, nodigt buurtwinkel CoopSaam alle partners en leveranciers uit op een speciale feestmarkt: PUUR CoopSaam. Op 25 mei kan je lokale en duurzame producten proeven en kopen aan het Karrenmuseum. Iedereen is welkom!

Stijn de Koning

“Met een groep enthousiaste Essenaren reageerden wij eind 2018 op een oproep van Oxfam Wereldwinkel om mee een buurtwinkel op te richten. Twee jaar later waren we klaar om CoopSaam te openen en nu vieren we al onze vierde verjaardag. Sinds onze start verwerkten we al 8.190 bestellingen”, blikt Koen Michielsen, één van de initiatiefnemers terug.

“Met CoopSaam willen we de consumptie in Essen verduurzamen. Dat doen we door zoveel mogelijk lokale, ecologische en fairtrade producten te promoten. Het is meer dan ‘winkeltje spelen’, want naast ons steentje bijdragen aan de strijd tegen klimaatopwarming en milieuvervuiling, willen we mensen bewuster maken van hun consumptie. Waar komen mijn producten vandaan? Wie maakte ze in welke sociale en ecologische omstandigheden? Via onze coöperatieve duurzame buurtwinkel willen we mensen een antwoord bieden op die vragen”, legt Koen uit.

Op de markt PUUR CoopSaam koop je rechtstreeks van lokale leveranciers.© IF

“Bestellen bij CoopSaam gebeurt online. Elke zaterdag tussen 10u en 14u kan je de bestelde pakketten afhalen in ons winkelpunt aan het Karrenmuseum. Daar organiseren we op zaterdag 25 mei tussen 10u en 14u ook onze derde feestmarkt PUUR CoopSaam. Een 15-tal partners en leveranciers zullen er hun voedingswaren en andere producten aanprijzen. Bij elke aankoop krijg je een jeton voor een gratis koffie of ijsje. Kom zeker eens kijken en proeven”, klinkt de uitnodiging van Koen.

Proef en ontdek lokale producten tijdens PUUR CoopSaam.© IF

“We kunnen het succes van CoopSaam zeker in enkele cijfers uitdrukken: 8.190 bestellingen hebben we verwerkt. Er gingen bijvoorbeeld 3.023 groentepakketten, 5.502 potten yoghurt en 1.033 potjes honing over onze toonbank en 2.315 liter Biotop-producten”, weet Koen.

Week Korte Keten

“CoopSaam neemt ook deel aan de Week van de Korte Keten van 20 tot 25 mei. Wie die week elke dag als eerste in Essen de verstopte mand vindt, wint een mand met lokale producten en cadeaubonnen van CoopSaam”, geeft Koen Michielsen nog mee.

Meer weten over CoopSaam? Je ontdekt het HIER.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners