Arnaud De Lie pakt in Circuit de Wallonie derde zege in vier koersen: “Mentaal heb ik een grote stap gezet”

© Getty Images

Arnaud De Lie (22) blijft na zijn competitiestop de successen aan elkaar rijgen. In Marcinelle won hij nu ook overtuigend het Circuit de Wallonie. De kopman van Lotto-Dsnty legt sinds zijn break indrukwekkende cijfers voor: vier keer gekoerst, drie keer gewonnen. “Mentaal heb ik een grote stap gezet.”

Jan-Pieter de Vlieger

In een wedstrijd met 1.983 hoogtemeters wachtte De Lie niet eens op de sprint. Op 65 kilometer van de meet, op de steile Rue Toffette met stijgingspercentages tot veertien procent, voerde hij zelf al een eerste keer de forcing.

Nadien probeerde vooral de jonge ploeg van Visma – Lease a Bike om weg te springen, maar uitvallen van Tosh Van der Sande en Loe van Belle, tot drie keer toe, bleven zonder gevolg. De sterke ploeg van Lotto Dstny hield voortdurend controle. Aan kop van het peloton maakte vooral Victor Campenaerts – in de typische aerodynamische houding – zich verdienstelijk. Ook een laatste uitval – Van Belle samen met Anthony Turgis – rekende de Lotto-ploeg opnieuw in.

De Lie haalde het al bij al makkelijk in de sprint voor Axel Zingle (Cofidis) en de achttienjarige Matthew Brennan (Visma-Lease a Bike). “De ploeg deed het goed”, gaf de kopman van Lotto aan. “Vooral dank aan Campenaerts. Geen idee hoeveel kilometer hij aan kop heeft gereden, maar het was indrukwekkend.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor De Lie is het zijn derde overwinning op vier koersen. Na zijn korte competitiebreak heeft hij nu gewonnen in de Famenne Classic, Tro Bro Leon en het Circuit de Wallonie. Wedstrijden die niet tot de World Tour behoren en bijgevolg niet het sterkste deelnemersveld hebben. Winnen op het hoogste niveau kan volgend maand in de Ronde van Zwitserland (9-16 juni).

Opvallend: De Lie wilde na afloop niet helemaal meegaan met de suggestie van de interviewer dat zijn moeilijke periode nu zeker lang vergeten was: “Neen, het is net daarom dat ik nu sterk ben. Mentaal heb ik een grote stap gezet.”

Het Circuit de Wallonie is de vierde manche van de Lotto Cycling Cup. Ook daarin is het Lotto-Dstny boven. Jarne Van de Paar – op dit moment aan de slag in de Ronde van Hongarije – blijft aan de leiding staan met dertig punten.

© Getty Images

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen