Tijdens de Dag tegen Homo- en Transfobie hijst de gemeente op verschillende plaatsen de regenboogvlag.© Gemeente Mol.

Gemeente Mol ondersteunt Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie

Mol -

De gemeente Mol ondersteunt de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie en roept iedereen op om vandaag, op 17 mei, paarse kledij te dragen. Om de actie extra te benadrukken, wappert de regenboogvlag nog één week lang op de site van woonzorgcentrum Ten Hove en De Zwaan.

In de gemeente Mol zijn alle inwoners belangrijk. Om het veiligheidsgevoel van LGBTQIA+-jongeren te versterken, lanceert het gemeentebestuur een PAARS-campagne die de kracht en moed symboliseert die nodig zijn om te kunnen zijn wie je bent.

Uit het onderzoeksrapport ‘Genoeg’, dat handelt over geweldervaringen van LGBTQIA+-personen in Vlaanderen, blijkt dat 93,1 procent van de respondenten al verbaal of psychisch geweld heeft ervaren, 36,5% fysiek geweld, 64,5% seksueel geweld en 27,2 procent materieel geweld. Amper 15 procent van de slachtoffers deed aangifte bij de politie en 10 procent spreekt zelfs niet over het onderwerp. Ook heeft 70% ooit gedacht aan zelfdoding.

Om de actie extra te ondersteunen, krijgen deelnemende scholen een pakket aangeboden dat voor de helft door de gemeente wordt terugbetaald. Scholen zoals Campus ’t Spoor en basisschool ’t Engeltje gaven zich onder andere al op. Één van de jongerenmedewerkers uit de gemeente deelde gelukskoekjes uit met inspirerende slogans rond het thema.(sg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners