Wout van Aert maakt volgende week zijn comeback: “Ik kan weer vooruitkijken”

De kogel is door de kerk: Wout van Aert (29) maakt in de Ronde van Noorwegen zijn comeback in koers na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen. Die etappekoers begint op donderdag 23 mei en eindigt op zondag 26 mei.

Maxime Caeyman

Van Aert zag z’n voorjaar door een zware valpartij tijdens Dwars door Vlaanderen in duigen vallen en moest ook de Giro uit z’n programma schrappen. Bij die val in Dwars door Vlaanderen brak hij z’n sleutelbeen, borstbeen en enkele ribben. Op 17 april maakte onze landgenoot z’n eerste ritje buiten na z’n valpartij, waarna de trainingskilometers snel de hoogte in gingen. Momenteel zit Van Aert in Girona om zich voor te bereiden op de rest van het seizoen. Zijn comeback in koers maakt hij dus in de Ronde van Noorwegen.

“Het was niet altijd makkelijk om langs de kant te moeten staan, maar gelukkig kan ik nu weer vooruitkijken. Ik kijk ernaar uit om weer een rugnummer op te mogen spelden. De afgelopen weken heb ik steeds iets meer kunnen trainen, maar dat is nog altijd iets anders dan het rijden van wedstrijden. Daarom is het mijn voornaamste doel om mezelf te testen en te kijken hoe ik het er in een wedstrijd vanaf breng. Zonder verwachtingen. We doen alles stap voor stap. Dat is in het hele herstelproces ook het beste gebleken.”, zo vertelt Van Aert op de ploegsite van Visma-Lease a Bike.

Ook sportief directeur Merijn Zeeman is tevreden dat Van Aert opnieuw in competitie kan. “Het is heel mooi dat Wout na zijn zware val weer deel uitmaakt van ons team. Hij start zonder druk om te presteren. Voor hem is dit een goed moment om zichzelf weer eens te testen in wedstrijdverband. Hoe de rest van zijn wedstrijdprogramma eruitziet, weten we nog niet. Dat zullen we ergens de komende weken gaan zien.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen