Dirk Mermans in zijn gigantische serres.© koen fasseur

Kweker gunt zeldzame blik in normaal afgesloten serre: verdwalen in immens tropisch plantenwoud

Wommelgem -

In de serres van Dirk Mermans is het altijd zomer. En dat viert de gelauwerde kweker graag samen met de bezoekers van zijn opendeurdag op zaterdag 18 mei. Dan komt dit walhalla voor kamerplanten, normaal alleen toegankelijk voor handelaars, ook binnen bereik van de particulier.

 Dirk Mermans is in de familie intussen de vijfde generatie met groene vingers. Zijn betovergrootvader, die meer dan een eeuw terug de rozen van een Schotense baron verzorgde, begon heel klein. “Wijlen mijn vader Guido nam destijds de beslissing om van Kapellen, waar zijn kwekerij aanvankelijk gevestigd was, naar Wommelgem te verhuizen. Ik nam hier twintig jaar geleden de serre over van een groenteteler. We realiseerden sindsdien al twee uitbreidingen waardoor we nu beschikken over de toch wel indrukwekkende oppervlakte van 3,25 hectare. Dit jaar bouwen we daarnaast nog voor één hectare serres bij”, aldus Dirk.

Philodendron

Mermans is gespecialiseerd in tropische kamerplanten, zoals de populaire monstera, strelitzia en philodendron. Groothandels in heel Europa nemen bij hem af. Hij verkoopt op de opendeur ook aan particulieren en beschikt daarvoor over een assortiment van meer dan honderd planten, met als koploper nog steeds de monstera variegata, in de volksmond gatenplant.

Dit kan je allemaal verwachten tijdens de opendeur van zaterdag 18 mei: unieke kans voor Philodendron-liefhebbers. Onze workshops zitten helaas al vol, maar er zijn nog plaatsen vrij voor rondleidingen met gids door onze gepassioneerde plantenexperts. “We zijn tenslotte enorm fier om onze eigen ontwikkelde anorganische plantenvoeding voor te stellen”, aldus Dirk. “De eerste vijftig flessen zijn dit weekend exclusief verkrijgbaar!  ( )

Kwekerij Dirk Mermans Vremdesteenweg 120 - 2160 Wommelgem, Opendeur zaterdag 18 mei, 10u-18 u. Website Kwekerij Dirk Mermans

© RR

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners