Direct naar artikelinhoud
Ronaldo

Ronaldo voorlopig uit Portugese nationale ploeg gezet

Cristiano Ronaldo.Beeld AFP

Cristiano Ronaldo is door de Portugese bondscoach Fernando Santos buiten de selectie gelaten voor de interlands met Polen (11 oktober) en Schotland (14 oktober). Santos wilde de afwezigheid van de 33-jarige stervoetballer, die wordt verdacht van verkrachting, niet verder toelichten. Wel zei hij volledig achter Ronaldo te staan.

Ronaldo wordt verdacht van de verkrachting van Kathryn Mayorga. De politie in Las Vegas maakte maandag bekend dat het onderzoek naar een seksueel misdrijf op 13 juni 2009, waarbij Ronaldo betrokken zou zijn geweest, is heropend.

Wat voorafging

Het Duitse weekblad Der Spiegel concludeerde onlangs op basis van 'honderden documenten van verschillende bronnen' dat Ronaldo in 2010 een schikking trof met Kathryn Mayorga. Hij zou haar in zijn hotelkamer hebben verkracht. 

Wederzijdse instemming

Zelf ontkent Ronaldo de verkrachting ook in alle toonaarden. "Ik ontken krachtig de beschuldigingen die tegen mij zijn ingebracht. Hoezeer ik mijn naam wil zuiveren, ik weiger om het mediacircus te voeden, dat door mensen is ontstaan die zichzelf ten koste van mij willen promoten", schreef Ronaldo woensdag op Twitter. Volgens de vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar zou de seks met wederzijdse instemming hebben plaatsgevonden.

Twitter bericht wordt geladen...

Bondscoach Santos liet donderdag op een persconferentie weten dat het besluit om Ronaldo niet te selecteren in overleg met de stervoetballer heeft plaatsgevonden. Ook liet Santos weten volledig achter Ronaldo te staan. "Ik kan niet geloven dat hij iemand zou verkrachten. In de toekomst is er niks dat hem nog uit de Portugese selectie kan houden."

Tijdens de vorige interlandperiode ontbrak Ronaldo ook in de selectie van Europees kampioen Portugal. Toen liet Santos weten dat Ronaldo net een transfer had gemaakt naar Juventus en zich daarom op zijn club moest concentreren. Portugal won de eerste wedstrijd in de Nations League met 1-0 van Italië.

Het duel met Polen is een duel in de Nations League, de wedstrijd tegen Schotland is een oefeninterland.