Asterix Avo op één zege van dertiende landstitel na zege tegen Hermes Oostende

© Rudy DECLERCK

Asterix Avo heeft ook de tweede wedstrijd in de titelfinale bij de vrouwen gewonnen. Na de 0-3 in Oostende kon de uittredende kampioen in eigen zaal, voor het eerst dit seizoen, Oostende opzij zetten: 3-1. Als Beveren ook volgende zaterdag in Oostende wint is het voor de dertiende keer kampioen.

ies

De bezoekers stonden vrijwel de hele eerste set op voorsprong en versierden bij 22-24 ook twee setballen. Maar D’Hondt zette de scheve situatie voor Asterix Avo toch nog recht. Oostende was slechts even aangeslagen want na een 4-1 in de tweede set bouwden De Valkeneer en Coolman aan een driepuntenkloof (9-12). Janssens en Van Avermaet deden de set weer kantelen (15-13) maar toen Blenckers en Verbinnen hun duivels ontbonden liep Oostende op zijn sokken weg. In een bijzonder nerveuze derde set deden de bezoekers vooral zichzelf de das om door te pas en te onpas tal van scheidsrechterlijke beslissingen in vraag te stellen. Janssens hield aan de overkant het hoofd wel koel en ook Van Gestel en Boonstra konden hun power laten gelden.

In de vierde set trok de thuisploeg de lijn met snel en gevarieerd spel door. Janssens serveerde een kloof van 9 punten bij elkaar (15-6). Boonstra zorgde zowel offensief als blokkerend voor de nodige punten. Van Gestel serveerde uit.

Setstanden: 26-24, 20-25, 25-20, 25-13.