Moord

Verdachte van moord op Brusselse kunstenaar en zijn ex bekent feiten

© CDS

De dertiger die in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek kunstenaar Paul Buyse en diens ex-vrouw ombracht, heeft volledige bekentenissen afgelegd. “We proberen te begrijpen wat er precies is gebeurd”, zegt zijn advocaat aan Het Nieuwsblad.

(cvh)

Dinsdag werden in een woning in de Henri Hollevoetlaan de lichamen aangetroffen van Paul Buyse (63) en zijn voormalige partner Muriel Borré (55). De man en de vrouw waren met geweld om het leven gebracht.

Mohamed R. gaf zich later aan bij de politie. De 34-jarige verblijft illegaal in het land en woonde bij Muriel Borré in. Volgens het Brusselse parket speelden de feiten zich af “in een relationele sfeer”.

De dertiger werd aangehouden op verdenking van doodslag en verschijnt vandaag voor de raadkamer, die moet beslissen over een verdere aanhouding. “Mijn cliënt heeft volledige bekentenissen afgelegd”, zegt zijn advocaat Nicolas Crutzen. “We proberen te begrijpen wat er precies gebeurd is.”

Volgens de strafpleiter kwam de man nooit eerder in aanraking met het gerecht. “Hij is al elf jaar in het land en werd in huis genomen door de slachtoffers. Hij heeft geen juridische antecedenten, maar blijkbaar is er daar iets gebeurd wat zijn stoppen heeft doen doorslaan.”

Crutzen vraagt niet om de vrijlating van zijn cliënt. R. blijft daardoor waarschijnlijk nog minstens een maand langer in de cel.