© HBVL

VIDEO. Vrouw en baby ontsnappen op het nippertje aan de dood wanneer boom omvalt: “Engeltje op onze schouders”

Als Maud Dekkers (33) uit het Nederlands-Limburgse Lottum (Horst aan de Maas) de beelden terugziet van de boom die haar en haar zoontje Seth (5 maanden) bijna verpletterde, moet ze even slikken. “We hebben veel geluk gehad. We hadden echt een engeltje op onze schouders.”

Daan de Hulster

Maud Dekkers bezoekt donderdagochtend het gemeentehuis aan het Wilhelminaplein in Horst. Daar heeft ze een afspraak om een paspoort voor haar jongste zoon aan te vragen. Daarna gaan moeder en Seth nog even langs de slager, om via het Wilhelminaplein weer terug naar de auto te lopen. Omdat het hard waait op het plein en de kinderwagen wind vangt, besluit Maud aan de zijkant langs een rij cafés te lopen.

Maar dát blijkt op dat moment juist de gevaarlijkste plek van het Wilhelminaplein. “Ik hoorde de grote boom achter me kraken en dacht eigenlijk dat er takken loskwamen. Toen viel de boom opeens vlak bij ons neer. Wat ik dacht? Ik had helemaal geen tijd om na te denken, het gebeurde zó snel.”

Moeder en zoon lopen wonder boven wonden geen letsel op. “De boom viel vlak voor ons. En er kwamen nog wat dak- of gevelplaten van de frietkraam achter ons neer, maar we konden vrij makkelijk verder lopen.” Er komen direct allerlei omstanders op Maud af.

“We waren net bij de gemeente geweest, dus ze herkenden ons. Er werd gevraagd of we binnen wilden komen, maar Seth was moe en moest slapen. Daarom ging ik direct door naar de auto. Pas daar kwam het besef dat dit ook anders had kunnen aflopen.” Zoontje Seth lijkt weinig last te hebben van het voorval. “Hij was wel wakker, maar beseft denk ik niet wat er is gebeurd.”

Maud, van beroep doktersassistente en eigenaar van een praktijk voor natuurgeneeskunde voor dieren, kreeg eenmaal thuis diverse berichten met het filmpje dat door de cafetaria op het Wilhelminaplein werd verspreid. Het voorval stond op de bewakingsbeelden van de snackbar en ging al snel rond via Whatsapp.