© GeHo

Handtasdieven krijgen tot 30 maanden cel voor twee brutale diefstallen

Drie Diestse heroïneverslaafden tussen 19 en 22 jaar hebben vrijdag celstraffen van 20 tot 30 maanden met volledig uitstel gekregen voor twee brutale handtasdiefstallen in Hasselt. De daders besloten “een handtas te trekken” om hun heroïneverslaving mee te bekostigen.

GeHo

Op 18 juli beroofden ze de 70-jarige Monique Jacobs ter hoogte van de passerelle tussen Runkst en de stationsbuurt. De vrouw, die slecht te been was, kwam daarbij ten val en liep meerdere verwondingen op. De daders maakten het slachtoffer 400 euro armer. “Durf uitkomen voor wat je doet in de plaats van alles te verschonen. Doe dit nooit meer. Uit mijn hart wens ik ze veel kracht en dat ze komen waar ze moeten komen”, sprak de moedige dame haar overvallers tijdens het proces toe.

Op 8 augustus maakte het trio een nieuw slachtoffer in de stationsbuurt, een vrouw van 59 jaar. De jongste dader kreeg met dertig maanden met uitstel de zwaarste straf. De rechter hield er onder meer rekening mee dat hij zich als minderjarige al meermaals schuldig maakte aan diefstallen met geweld. Allen kunnen ze genieten van uitstel. Wel zijn ze verplicht om op zoek naar werk te gaan en zich te laten behandelen voor hun drugsverslaving. Aan Monique Jacobs zijn ze een vergoeding van 3.000 euro verschuldigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer