Lokeren en Moerbeke sluiten aan bij het Loket Lokale Kinderopvang.© Belga

Ook in Lokeren en Moerbeke kan je nu online zoeken naar kinderopvang in de buurt

Lokeren/Moerbeke-Waas -

Ook Lokeren en Moerbeke sluiten zich aan bij het digitale platform Opvang.Vlaanderen. Dat helpt ouders hun zoektocht naar kinderopvang te vergemakkelijken. Alle kinderdagverblijven en onthaalouders worden er in kaart gebracht.

Ivan Elegeert

De besturen van Lokeren en Moerbeke willen met dit initiatief hun inwoners een eenvoudige en handige tool bieden om vlotter kinderopvang te vinden. Elke ouder die opvang zoekt voor zijn of haar kind tussen 0 en 3 jaar kan zich registeren op dit online platform. De ouder krijgt een overzicht van de opvangplaatsen en kan een of meer aanvragen indienen. Achter de schermen wordt het nodige gedaan, de ouder krijgt vlotte terugkoppeling vanuit de opvanginitiatieven en kan zijn aanvraag online volgen.

Om de lancering van het platform bekend te maken, hebben alle Lokerse en Moerbeekse kinderopvanginitiatieven een opleiding en een startpakket ontvangen om mee aan de slag te gaan. Samen met lokale partners, zoals gynaecologen, huisartsen en apotheken, ontvangen (aanstaande) ouders informatie over het nieuwe platform.

https://opvang.vlaanderen
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER