De gemeente Willebroek zoekt naar de mooiste voortuin van de gemeente.© Fred Debrock

Gemeente op zoek naar meest fleurige voortuin van Willebroek?

Willebroek -

Net zoals de voorbije jaren daagt de gemeente Willebroek haar inwoners uit voor de Bebloemingswedstrijd. Hierbij wordt gezocht naar de meest kleurrijke en levendige voortuinen op haar grondgebied. Het doel is om inwoners te motiveren hun voortuinen of gevels te verfraaien met een scala aan bloemen en planten.

Vorig jaar namen zestig tuinen deel aan de Willebroekse Bebloemingswedstrijd. Of je nu een open bebouwing hebt, een halfopen bebouwing met voortuin, een rijwoning met voortuin, of je creativiteit wilt uiten met gevelversiering, er is een categorie voor zowat elk type woning.

“Bewoners kunnen hun creativiteit de vrije loop laten door hun voortuin of gevel te versieren met bloemen en planten”, zegt Bavo Anciaux, schepen van Omgeving (Open VLD). “Geen voortuin? Geen probleem! Je kunt ook een tegeltuintje aanleggen of je gevel en vensterbank opfleuren. De gemeente staat klaar om je hierbij te helpen, en je kunt dit eenvoudig aanvragen via onze website.”

Een bloeiend Willebroek

“Ook als je geen groene vingers of weinig tijd hebt, kun je bijdragen aan een bloeiend Willebroek,” voegt Thierry Serrien (Groen) toe, schepen van Natuur en Groenontwikkelingen. “Een bloeiende struik of een levende krans aan je deur kan al een groot verschil maken. Misschien inspireer je wel je hele straat om mee te doen. Stel je voor, een straat vol bloemenpracht!”

Gedurende de zomer zal een jury alle deelnemende tuinen bezoeken om de bebloeming te beoordelen. Elke deelnemer krijgt een leuk geschenk, en de winnaars ontvangen bovendien een extra beloning. De officiële prijsuitreiking vindt plaats in het najaar. (wtve)

Inwoners van Willebroek die willen bijdragen aan een fleurige gemeente kunnen zich inschrijven tot en met 31 mei via www.willebroek.be/bebloeming
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners