© Bart Van den Langenbergh

Man (56) deelt aan schoolpoort kopstoot uit aan ex-vrouw: voorwaardelijke celstraf van vier jaar

Meer -

Een 56-jarige man die aan de schoolpoort in Meer (Hoogstraten) een kopstoot uitdeelde aan zijn ex-vriendin en haar nadien ook bedreigde, is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar. De vrouw liep een neusbreuk op.

De relatie tussen C.P. uit het Nederlandse Rijsbergen en zijn vrouw liep in december 2021 helemaal spaak. Op 17 maart 2022 legde de ex-vrouw aan P. aan de school van hun dochter in Meer documenten voor de omgangsregeling voor. In het bijzijn van hun dochter ontstond er een discussie die uit de hand liep. “De beklaagde deelde een kopstoot uit aan de vrouw. Hij zei dat zijn hoofd per ongeluk tegen het hoofd van de vrouw kwam, maar dat is ongeloofwaardig. De vrouw liep een neusbreuk op bij de kopstoot”, zei de openbare aanklager bij de behandeling van de zaak.

Op 12 april van vorig jaar stapte de vrouw opnieuw naar de politie om een klacht in te dienen tegen haar ex-man. Tijdens een videogesprek enkele dagen eerder had hij haar met de dood bedreigd.

Volgens de rechtbank in Turnhout is de man schuldig aan het uitdelen van slagen en verwondingen en aan de bedreigingen. De rechter veroordeelde de vijftiger tot een celstraf van vier jaar met probatie-uitstel en een boete van 3.200 euro, waarvan de helft met uitstel. Hij moet een begeleiding volgen voor het beheersen van zijn agressie. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hoogstraten