Het parket ziet geen andere optie dan een effectieve gevangenisstraf te eisen.© Ellen Goris

Zoon (52) deelt 76-jarige vader klappen uit: “Het is één keer uit de hand gelopen”

Herselt -

De 52-jarige M.H. uit Herselt stond terecht in de rechtbank van Turnhout voor mondelinge bedreigingen en het toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn vader. De 76-jarige man woonde bij zijn zoon in.

Ellen Goris

“De politie ontving op 7 september 2023 een melding van de vader die beweerde dat zijn zoon hem geslagen had”, begon openbare aanklager Nina Pepermans. “Volgens hem was zijn zoon al drie dagen dronken en agressief.”

De 76-jarige man verklaarde dat zijn zoon dagelijks zijn pintjes nodig had, maar dat de situatie uit de hand liep. “De vader voelde angst ten opzichte van zijn zoon”, constateerde Nina Pepermans.

“De vaststellingen van de verbalisanten ter plaatse, bevestigen dat de zoon onder invloed was en agressief gedrag vertoonde”, zegt de procureur nog. “In aanwezigheid van de agenten dreigde hij door te gaan met zijn gedrag: ‘dan peer ik je helemaal bijeen’.”

M. kreeg een tijdelijk huisverbod opgelegd. “En in het kader daarvan vertelde hij een andere versie van de feiten aan de justitie-assistente”, verduidelijkte de procureur. “Hij beweerde een black-out te hebben gehad en zich niets meer te herinneren.”

Ernstige problemen

Alcohol vormt een rode draad in het leven van de 52-jarige man uit Herselt, zoals ook blijkt uit zijn verleden bij justitie. “Alcohol is altijd een terugkerend thema geweest in zijn dossiers”, merkte de openbare aanklager op. “Hij is vijf keer veroordeeld voor intoxicatie of dronkenschap in het verkeer.”

Bovendien is hij niet lang geleden veroordeeld voor het toebrengen van slagen aan zijn toenmalige partner. “Zijn partner is momenteel niet meer thuis en nu richt hij zijn agressie op zijn vader”, voegde de openbare aanklager toe. “Het zijn ernstige problemen die M. maar niet onder controle krijgt. Ik zie geen andere optie dan een effectieve gevangenisstraf van veertien maanden te eisen”, besluit procureur Nina Pepermans.

M.H. verdedigde zichzelf in de rechtbank en verklaarde dat hij begeleiding zoekt bij een psycholoog en aan zijn alcoholprobleem werkt. “Wie moet er anders voor mijn vader zorgen? Het is maar één keer uit de hand gelopen”, sloot hij af.

De rechtbank velt een vonnis op 28 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Turnhout