Dennis “The Menace” Donkor, Thibaut “Must See TV” Vervoort en Bryan De Valck eindigden knap derde op de 3X3 World Tour in Japan.© BELGA

3X3 World Tour Opener

Sterke seizoensopener voor Team Riffa: Antwerps 3X3-team pakt (zonder wisselspeler) derde plek in Japan

Antwerpen -

Team Riffa, de nummer 5 van de wereld, werd in de halve finale op de 3X3 World Tour in het Japanse Utsunomiya na een thriller door het Servische Ub (FIBA 1) uitgeschakeld. Jonas Foerts (enkel) kwam in de kwart- en halve finale niet in actie en dat scheelde uiteraard een slok op de borrel. De Sinjoren eindigden op een knappe derde stek in hun seizoensopener.

Patrick Ceulemans

Wat een toernooi van Team Antwerp in Japan! Op de openingsdag won het in poule D de twee groepswedstrijden van Saitama (Japan, FIBA 12) en het Oostenrijkse Wenen (FIBA 4). Met een perfect rapport plaatsten de Antwerpenaars zich dus voor de kwartfinales. Een dag later kwam wel slecht nieuws. Jonas Foerts kon met een enkelblessure niet meer aantreden. Dat maakte dat Team Riffa niet meer kon vervangen.

LEES OOK. VIDEO. Buzzer beater van Dennis Donkor: Team Riffa met perfect rapport naar kwartfinale op 3X3 World Tour in Utsunomiya

Thibaut “Must See TV” Vervoort, Dennis “The Menace” Donkor en Bryan De Valck stonden dan ook voor een loodzware opdracht. In de halve finale werd toch met 21-18 gewonnen van het Puerto Ricaanse San Jose (FIBA 10). Dennis Donkor was hot en scoorde maar liefst 15 punten. Thibaut Vervoort lukte 2 en Bryan De Valck 4 punten.

In de halve finale wachtte het Servische Ub, de beste ploeg van de wereld. Riffa stond in de beginfase op achterstand (7-2) en kwam bij 8-9 eventjes op voorsprong. Wat volgde was een thriller van formaat. Zonder vervangingen hapten de Sinjoren naar adem maar kwamen ze toch op een 13-16 bonus. De finale kwam in het vizier, maar de Serviërs maakten gelijk: 17-17 en 20-20. Team Riffa had “Game Point” maar Thibaut Vervoort miste en de maakte het af: 21-20.

Met slechts drie spelers op de tweede dag van de 3X3 World Tour Opener mag Team Riffa echter terugblikken op een schitterende prestatie. Riffa eindigde derde en verdiende maar liefst 24.000 dollar. Het volgende 3X3 World Tour toernooi is op 31 mei en 1 juni in het Franse Marseille.

Daarvoor zullen de Antwerpenaars zich met de 3X3 Belgian Lions en op het olympisch kwalificatietoernooi in het Hongaarse Debrecen (16-19 mei) proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs (26 juli-12 augustus). Op de Olympische Spelen in Tokio werden de 3X3 Lions in 2021 knap vierde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal