BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Groep van Tien bereikt ontwerpakkoord over arbeidsdeal, deel van inhoud uitgelekt

De Groep van Tien heeft een ontwerpakkoord bereikt over de arbeidsdeal. Over de inhoud wordt pas later gecommuniceerd, als de eerste minister kennis heeft genomen van de voorstellen. Toch lekten intussen al enkele inhoudelijke elementen uit. Zo meldt 'De Standaard' dat de tekst is opgebouwd rond vier hoofdstukken: arbeidsparticipatie, re-integratie, diversiteit en levenslang leren.

16 reacties

  • Marleen Michiels

    6 jaar geleden
    Eric Loyens, dat heeft u goed gezegd, ik sluit mij daar helemaal bij aan!
  • eric loyens

    6 jaar geleden
    Het brugpensioen genoemt swt afschaffen wel daar moet in de plaats dan komen dat 50+ niet worden afgedankt en de. Jongeren wel want die geraken sneller aan een nieuwe job dan is dit gezever van de baan maaaaaaaar daar gaan de bedrijven niet mee akoort en ook de jonge gezinnen niet wel blijf dan met je poten van swt want de oudere werklozen worden gewoon gepest ik wacht nog altijd op maatregelen van deze regering om boetes te innen van de bedrijven die een 50 + niet aannemen mr muiters
  • Peter Simons

    6 jaar geleden
    Wanneer gaan ze de pensioenleeftijd voor parlementariërs optrekken ? Deze staat nog altijd op 55 !
  • Patrick Van Lersberghe

    6 jaar geleden
    SWT-ers zijn in tegenstelling met het vroegere brugpensioen nog steeds beschikbaar voor de arbeidsmarkt en kunnen verplicht worden om een job aan te nemen. Het N-VA kamerlid kan beroep doen op zijn partijgenoot Muyters om deze mensen zo snel als mogelijk terug aan het werk te stellen via de diensten van de VDAB. Bovendien bestaan er plannen om de minimum leeftijd voor de ONTSLAGEN werknemers op te trekken. Ik vrees dus dat de heer Spooren aan het ontsporen is.
  • Willy Rooselaers

    6 jaar geleden
    Probeer maar eens als je boven de 40 jaar aan werk te geraken. Hier wordt altijd rondgestrooid dat er ervaring verloren gaat. Maar de werkgevers willen die ervaring aan een hongerloon. Ik heb onlangs een politieker van de N-VA die tegen mij zei dat hij zeven betaalde mandaten had, die moet wel een superman zijn hij is nie bekwaam om maar een mandaat naar behoren uittevoeren.