In deze N-VA-afdeling heeft iedereen het voor het zeggen

© cvt

De lokale N-VA-afdeling pakt uit met een uniek concept. Geen voorzitter of ondervoorzitter meer. Iedereen bestuurt de afdeling.

fg

Met deze aanpak wil de afdeling tot een unieke politieke beleving komen. “Iedereen die met het gemeentebestuur te maken heeft, in het bijzonder alle inwoners, krijgen de kans om te participeren. We passen meteen ons dagelijks bestuur aan om te tonen dat dit werkt”, zegt oppositielid Luc De Kerf (N-VA).

“Onze leden merken op dat de sociale media door de meerderheid misbruikt worden, om zichzelf in de bloemetjes te zetten. Maar de berichten komen niet altijd overeen met de waarheid. De meerderheid wil scoren bij de inwoners, zelfs met aangelegenheden waarvoor geen goedkeuring bestaat. N-VA wil dat nu stoppen”, zegt De Kerf.

Klassieke concept

Onlangs werd door de bijzondere bestuursvergadering de aangepaste werking unaniem goedgekeurd. Per direct zal Tom Werner de band met N-VA nationaal en bovenlokale bestuursniveaus coördineren, om zo de lokale werking en afdeling optimaal te ondersteunen. De lokale werking zal gecoördineerd worden door Luc De Kerf.

“Tegelijk stapt N-VA Tielt-Winge finaal af van het klassieke concept met een voorzitter en ondervoorzitter”, zegt De Kerf, “Maar we voeren in de plaats de gecoördineerde collectieve verantwoordelijkheid in, die veel verder gaat dan het louter lokale bestuur”, zegt De Kerf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen