GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. “OCMW-gronden worden verkocht vanuit paniekreactie om snel geld te krijgen”

Heers
Meerderheid: VLDumont (11)Oppositie: cd&v (3), N-VA (2), Hecht (2), onafhankelijke (1)

Darishoeve: De raad gaf groen licht aan de samenwerkingsovereenkomst tussen Fluvius en de gemeente Heers voor de aansluiting Darishoeve in Mechelen-Bovelingen. “Omwille van herhaaldelijke problemen met de afvoer van rioleringswater hebben we aan Fluvius advies gevraagd. Fluvius stelt voor om hier een kleine pomp-unit te plaatsen, om het rioleringswater naar het hoofdriool te pompen”, zei schepen van Openbare Werken Benny Schroyen (VLDumont).

Verkeersveiligheid:  Oppositieraadslid Katrien Herck (CD&V) maakte zich zorgen over de verkeersveiligheid in de Kerkstraat in Veulen en de Mettekovenstraat in Mettekoven. “De Kerkstraat wordt nog besproken op de verkeerscommissie, we wachten op het advies van de politie”, antwoordde burgemeester Kristof Pirard (VLDumont). “Mogelijk komt er hier eenrichtingsverkeer om de veiligheid te verhogen. In Mettekoven is er al eenrichtingsverkeer, maar soms rijden passanten er toch door. Intussen heeft de politie daar al opgetreden tegen een aantal overtreders.”

Verkoop gronden: De raad keurde de verkoop goed van enkele OCMW-landbouwgronden die buiten de gemeente liggen. “Voor deze grondenverkoop is er een procedure uitgestippeld die tot in de puntjes werd uitgevoerd”, aldus burgemeester Kristof Pirard. “Enkel rechtmatige geïnteresseerden, zoals de pachter of aanpalende eigenaar, hebben een bod uitgebracht op de percelen. Soms had er niemand interesse en gaan we over tot de openbare verkoop.” CD&V en Hecht stemden tegen. “De procedure van transparantie en mogelijkheid tot mededinging is hier niet gevolgd”, beweerde Luc Schalenbourg (CD&V). “Zodra we dit hebben vastgesteld, hebben we hiervoor een aangetekende brief verstuurd. Deze gronden worden nu verkocht vanuit een paniekreactie om snel geld binnen te krijgen.” (frmi)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer