Ruben Van Gucht (30) wordt nieuwe aangever van Jacques Vermeire (66): “We kunnen van elkaar profiteren: de jonge god en de oude rot”

Na 30 jaar en meer dan 2.000 voorstellingen bereidt Jacques Vermeire zich voor op een nieuwe show, ‘Van 7 tot 77’. Daarin keert de man van duizend-en-een-smoelen terug naar zijn roots, met sportjournalist Ruben Van Gucht als aangever. “Heerlijk, ik imiteerde Jacques op elk familiefeest”

Benjamin Praet en Sebastiaan Bedaux

“De mensen in m’n omgeving moeten lachen als ze horen dat ik de aangever word van Jacques. Ik ga ervan uit dat ze dat doen uit sympathie, en niet dat ze groen lachen.” Het is natuurlijk een opmerkelijke combinatie, sportjournalist Ruben Van Gucht (30) die mee met Vlaanderens oerkomiek het podium op gaat om de voorzetten te geven. De twee kondigen samen een nieuwe show aan, waarmee ze vanaf volgend jaar de grote theaterzalen zullen inpalmen. “Heerlijk, want ik ben een kind van de jaren 90. Ik ben opgegroeid met typetjes als Kevin Vermeulen en Mon Peeters en speelde ze na op elk familiefeest.”

Bovendien, zegt Van Gucht, verschilt de rol van aangever niet zo veel van zijn job als journalist. “Ik zal vooral vragen stellen. En improviseren hoort ook bij het vak. Of het nu tijdens een liveverslag is van een sportwedstrijd, of in mijn radioprogramma De Weekwatchers.”

Onnozelaar zijn

Vermeire en Van Gucht raakten aan de praat tijdens het wachten tussen de opnames door van de nieuwe FC De Kampioenen-film, waarin ze beiden een rol hebben. “Jacques vertelde dat hij een nieuwe aangever zocht. Gij zou dat kunnen, zei hij. Die avond heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en hem ge-sms’t: Meende je dat? Vijf minuten later belde hij me op.”

Het is meteen ook de terugkeer van ‘de aangever’, nadat Vermeire de twee voorbije zaalshows in z’n uppie rechthield. Vermeire: “Zes jaar geleden vond ik dat systeem met een aangever achterhaald. Ik ben dan gaan soleren, met enkel muzikale bege­leiding op het podium. Maar mét een aangever kan ik beter acteren. Ik hoef dan niet Jacques Vermeire te zijn, maar kan echt in een typetje kruipen. Ik heb dat ook nodig, een onnozelaar kunnen zijn. En, het is de bedoeling dat we van elkaar profiteren, ik van de jonge god, hij van de oude rot.”

Rest de vraag waarom Luc Verschuere, in de zaalshows van weleer toch deel van het meubilair, niet opnieuw aan boord is. “Met Luc erbij zou het publiek een best of verwachten, terwijl we nieuwe dingen willen doen. Die best of met Luc is voor later. Op dit moment zijn we nieuwe ­typetjes aan het creëren: een twintigtal karakters verzinnen, dan kijken welke oneliner bij welk typetje past. Een hele puzzel.”

INFO

info

‘Van 7 tot 77’ gaat volgend najaar in première en daarna op tournee door Vlaanderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen