© Koen Kennis

Inhuldiging van vernieuwde districtshuis Borgerhout is extra reden om te vieren voor Koen Kennis

Het vernieuwde districtshuis van Borgerhout is dinsdag ingehuldigd. Ook het stadsloket verhuist volgende week naar het gerenoveerde gebouw op het Moorkensplein. Ook schepen Koen Kennis (N-VA) was aanwezig en die had ook nog een extra reden om te vieren.

inke

“Voor dit stadsbestuur zijn de districten zeer belangrijk en onmisbaar in de relatie van de stad Antwerpen met de Antwerpenaar. Districten en besturen houden gemakkelijk de vinger aan de pols en weten wat er leeft. Daarom investeren we heel wat in verschillende districtshuizen”, aldus Koen Kennis, schepen voor binnengemeentelijke decentralisatie.

Voor Koen Kennis was de inhuldiging extra speciaal, want precies 51 jaar geleden kwam zijn vader ook langs in het gebouw, en wel om de geboorte van de schepen te registreren.

Stadsloket

Bewoners kunnen vanaf dinsdag 23 januari terecht in het stadsloket op de gelijkvloerse verdieping van het vernieuwde districtshuis voor de administratieve dienstverlening. De districtswerking (onder andere de districtssecretaris) verhuist pas later naar de eerste verdieping. De districtsschepenen en -voorzitter krijgen een plek op de tweede verdieping. Voor trouwers ging de grote poort aan de voorzijde van het districtshuis al sinds 1 december 2017 open.

“Wij zijn erg blij dat alle diensten van het district – zowel de districts- als lokettenwerking – opnieuw hun intrek kunnen nemen in dit schitterende gebouw”, zegt Stephanie Van Houtven, districtscollegevoorzitter. “Het districtshuis is nu toegankelijker dan ooit. Laat het dan ook een huis worden waar elke Borgerhoutenaar zich welkom voelt, en waar Borgerhoutenaars elkaar kunnen ontmoeten om samen hun district te laten bruisen.”

“Het districtshuis van Borgerhout is een belangrijk historisch gebouw en maakt deel uit van ons collectief geheugen”, zegt ook schepen voor patrimonium Caroline Bastiaens. “Het 19de-eeuwse gebouw is bovendien het eerste beschermde monument van Borgerhout. Een grondige restauratie mét oog voor hedendaagse noden was noodzakelijk. Om het gebouw klaar te maken voor een duurzame toekomst hebben we ook energiebesparende maatregelen genomen. Nu het prachtige gebouw in volle glorie hersteld is, kunnen we het teruggeven aan de Borgerhoutenaars.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER